torstai 22. lokakuuta 2009

Selityksiä. Ei mitään selityksiä.

La 17.10: LEPO

Su 18.10: LEPO

Ma 19.10: 8km rento + kuntosali 30min - Keli oli kaunis ja salillakin motivaatio huipussaan.

Ti 20.10: Vesijuoksu 1h - SP sai houkuteltua noinkin pitkään suoritukseen.

Ke 21.10: Jooga 1h - hyvin notkea olo.

Onhan tämä elämä hiukkasen terveellisempään suuntaan mennyt. Ei tälläkään viikolla vielä aleta hötkyilemään. Varsinkaan ei juosta mitään 8km "reippaita" 3.20-vauhtia. Puretaan vaan pressukattoja ja käydään mahdollisesti katsomassa Blackie Lawlessiä ja silleen niinku.

Tuomoa ärsyttää kaikki selittely, paitsi silloin kun se itse selittelee. Siksipä aionkin antaa vähän responsee noihin maraton-neuvoihin, joita Tuomo aikaisemmin minulle latoi.

"1. Maraton alkaa kolmestakympistä, ei ole merkitystä kuka johtaa kymmenen minuutin kohdalla tai 24 kilsan kohdalla." - Sen minä kyllä tiesinkin, mutta Vaarojen Maraton alkaa tasan tarkkaan heti lähdöstä. Ja kun suunnitelma oli etukäteen tehty, niin sitä ei sitten siellä muutella. Varsinkin kun huomasin, ettei poluilla ole paljon mahkuja suunnistustyypeille.

"2. Yhteistä vauhdinjakoa ei kannata laatia sellaisen kaverin kanssa, jonka realistinen taso on 20-30 minuuttia omaa vastaavaa kovempi. Siinä saattaa käydä kylmät. Jaska vei sua niin sanotusti sata-nolla." - Ei se ihan noin paljon kovempi oo, mutta sata-nolla se vei.

"3. Ei kannata vetää maastossa alle neljän minuutin kilsoja, jollei niihin pysty kunnolla edes maantiellä." - Ei niin. Siksipä en vetänytkään.

"4. Ei kannata laittaa viikon vanhoja kenkiä kilpailuun." - Kengät olivat käytössä 2,5 viikkoa. Ja tiedoksi, että vaikka uusi Pegasus onkin kovempi kuin edellinen, niin tämä Gore-kenkä on huomattavasti pehmeämpi kuin Pegasus yleensä. Voi olla, ettei kannattanut. En usko, että se siihen kaatui.

"5. Maraton ei ole uholaji, vaan nöyrien miesten kilpa. Maraton ei räjähtele." - Uhoa nähdään vasta ennen SM-maastoja.

"6. Sairastelun jälkeen elimistö on tyhjä. Silloin pitää matkaan lähteä vielä aavistuksen verran normaaliakin suoritustasoa hiljempaa, ei ylikovaa. Krampit ovat suorassa syy-yhteydessä elimistön neste-, ja mineraalitasapainoon. Päätön kaahaus johtaa jonkin osasen pettämiseen. Niin se vaan on." - Kertoo mies, jonka pohje kramppaa kun juoksee liikaa ja liian lujaa kuntoon nähden.

"7. "Koskaan ei saa keskeyttää" -mantraa hokemalla ei välttämättä pääse maaliin asti. Maraton saa miehen kuin miehen toisinaan polvilleen." - Se on totta.

"8. Ei kaikki ole paskaa. Yksi kisa se vain oli. Maraton saa mielen matalaksi, mutta onneksi sieltä pääsee aina ylös! Nimimerkillä kokemusta on." - Ei kaikki olekaan paskaa. Yö kuitenkin on.

Olen kuullut monenlaisia neuvoja ja selityksiä, miksi Vaarojen maraton meni niin kuin meni meikäläiseltä. Vain yksi on jäänyt mieleen:

"Sä teit kaks virhettä.

Ekaks: teit liian vähän pitkiä lenkkejä.

Tokaks: et treenannu."

- Kuolematon runoilija S.P.Fincke

Se varmaankin on totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti