maanantai 15. helmikuuta 2010

"Tällaisissa pikkukisoissa menee fiilis jos kaatuu."

La 13.2 - Su 14.2 : LEPO

Ma 15.2: Vesijuoksu 35min - Vähän kovempitehoista juoksua pätkissä. Ei kiputuntemuksia, pientä kiristystä vain.

Tsäm. Se oli sitten viimeinen hallikisa Areenassa ja uskoisin, että pitkään aikaan. Aiemmin mainittu Mitro Vauhkonen vouhasi itsensä kuuteen pm-kultaan ja yhtä monessa lajissa tilastojen kärkisijoille. Poika paukutti 200m 29:n sekunnin pintaan. Se on kovaa se, kun ikää on vasta reilu 10.

Sitten tahdon kertoa tarinan takuusta, joka todella piti paikkansa. Sain 14.2.2000 intissä ollessani Sapphire-merkkisen led-valon varastonhoitaja Lunkalta. Led-valot olivat silloin siisti juttu. Tuotteen paketti lupasi kymmenen vuoden valotakuun. Eli valaisee 10 vuotta. En uskonut tähän sitten ollenkaan. Valo oli kuitenkin hyvä ja varsinkin pimeällä juostessa riittävä apu epätasaisemmilla osuuksilla. Siis Sapsun nurkilla silloin vuosituhannen alussa. Sapphire on kulkenut avaimenperässäni tuosta 2000-vuodesta alkaen ja sitä on käytetty todella paljon. En viime vuosina kovinkaan usein sitä ole tarvinnut, mutta lauantaina kuulutellessani kisoja räpelsin sillä ja totesin, että perkule toimii vieläkin. Eilen sitten kaivoin sen samassa tarkoituksessa näpräysleluksi. Eipä toiminut enää. Koitin sitä mätkiä ja puristella - ei valoa. Katsoin päivämäärän kellosta - 14.2.2010. Seuraava luetaan Matti Näsä-äänellä: "Jumankauta, vekotin toimi tasan kymmenen vuotta kuin sveitsiläinen kello ja sitten on ihan eloton!!!" Aion pitää sille jonkinlaisen muistotilaisuuden hiljaa yksikseni jossain vaiheessa.

VEIKKAUSRAPORTTI

Nonni. Yhdistetystä ei sitten suurempaa menestystä tullutkaan. Nyt ei oikein suomalaisilla kulje. Tärkeistä tärkein viikon korkean paikan leiri taisi olla taikauskoa. Ryynänen hyppäsi komeasti, mutta sitten kun vähän pyllähtää niin menee fiilis. Onhan se tietysti Olympialaisissa hankala pitää semmosta fiilistä yllä. Koivuranta hiihti yllättävän hyvin, mutta ihmettelen Anssin pakottavaa tarvetta aina vetää ja riehua vaikka hiihdetään porukassa. Ranskan poika se ei vetänyt pätkääkään ja vei kullan. Mannisellakin on näissä kisoissa kova työ ottaa mitaleita jos hyppy ei kulje tuon paremmin. Oli nimittäin jenkeillä semmoinen hiihtovauhti, että pataan tulee jos samalta viivalta lähdetään. Myös Hoopi Hänninen voisi olla pikkuisen paremmin kartalla kisojen aikana. "Äsken Manninen oli 16 sekuntia Demongia jäljessä ja nyt hän on jo edellä." Välissä meni varmaan just se puolitoista minuuttia. No no Toomio 2 veikkasi lähimmäksi oikein, mutta on muuten aikasta kaukana pistetaistelussa.

Kumparefinaalista oli tietty isot odotukset, mutta ei ei. Lahtela-fani Kuru nappasi täyspotin oikealla arvauksellaan. Tilanne on siis tasoittunut niin, että Sartsa johtaa, mutta enää kolmen pisteen turvin. Pikachu, Patonki ja Toomio 1 kolkuttelevat kannoilla. Perää pitää tällä hetkellä Toomio 2, mutta Häkster ja Johku haluavat varmaankin jumbopalkinnon ja tippuvat ohi.


VEIKKAUSENNAKKO

Veikkauslajeina onkin tänään sitten lyhyet hiihdot eli naisten 10km ja miesten 15km. Yöllä lipsutellaan lisäksi luistimilla 500m. Naisten hiihdosta on poissa Vippe Kuitunen. Hän on miehensä kanssa turistiluokan katsomossa. Viime hetken tietona myös Ritu on kuumeen orja ja epävarmaa on, pääseekö matkaan. Hopeaa on veikkannut tulevaksi Sartsa (kukapa muukaan) ja Patonki. Pessimistisin odotus on Toomio 2:lla, joka aavistelee sijaa 11. Toomion eri persoonallisuuksilla on aika eri odotuksetkin. Kuudes sija keskiarvona tässä.

Miesten 15km on sitten myöhäisillan jännäri. Nousiaisen ukko lähtee numerolla yksi ja voittaa koko paskan. Tuskin. Hauska on havaita missä kohtaa Heikkisen suorituskunto on. Vaihteluväli on loistava-naurettava. Oletuksena on, että Kattilakoski ottaa parhaan suomalaissijoituksen. Miesten mitaliin ei ole uskonut kukaan. Korkein veikkaus on 6. ja veikkaajana Kuru. Heikoimmaksi veikkaa Pikachu, arvelee olevan vasta 23. Veikkaajien average 11.

Luistelusta en sitten paljoa tiedä, mutta jää on kuulemma niin heikkoa ettei kolme metriä pitkä ja 420-kiloinen Koskela voi kaikkia tehojaan käyttää. Uskoa luistelijoihin kuitenkin löytyy. Mitaliin uskovat Tuomosen Lehti, Poju ja Vänksä. Poju jopa hopeaan. Toomio 1 on yllättäen skeptinen ja tietää sijoituksen olevan kymmenes. Keskiarvo korkeahko 5.

Eipä kuule muuta kuin jännittämään. Veikkaajat lukekaapa sitten sähköpostia piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti