perjantai 5. helmikuuta 2010

"Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä."

Ke 27.1: lihaskunto 20min - Ei oikein uskalla mitään suurempaa riehua.

To 28.1: Liikkuvuus 45min - Alkohan se tuollainen kevyt liikekin tuntua reidessä...

Pe 29.1 - Pe 5.2: LEPOA JA KÄRVISTELYÄ.

Niin se vaan meni hyvä treeniputki poikki ja nyt on semmoinen nelisen viikkoa tekemätöntä aikaa takana. Ne jotka tavoitteellisesti treenailee, tietää varsin hyvin miten nahkasta aikaa on tuo. Kuntoutusjaksot menee joten kuten silloin, kun tietää mikä vaivaa ja toipumisaika on jotenkin oletettavissa. Sellaiset "paha sanoo"-tapaukset onkin sitten eri juttu. Olet tekemättä ja teet, kokeilet ja olet kokeilematta, hoidat ja et hoida. Mikään ei kuitenkaan auta.

Nyt olen metsästellyt jotain gurua, joka osaisi sanoa suurinpiirtein sen mikä jalkaa vaivaa. Anssi kyllä kovasti on koittanut keksiä ja asiaa on vatvottu useampaan otteeseen. Ei vaan juurikaan paremmalta jalka tunnu. Jos joku tietää sellaisen gurun niin voi minulle kertoa.

Vaiva tällä hetkellä on seuraava:
 • Vasenta taka-ulkoreittä kiristää. Sanoisin ammattitermein, että reiden yläkolmanneksessa, jossain tensorin alapuolella, mutta syvempänä.
 • Välillä tuntuu myös vasemmassa pakarassa ja saman puolen nivusessa.
 • Selkeää kipupistettä en löydä takareidestä, enkä pakarasta. Lähentäjästä välillä löytyy.
 • Välillä kipu säteilee muuallekin. Selkään ei onneksi enää.
 • Vesijuoksi pahensi erittäin paljon. Kaikkea voin tehdä, mutta yleensä kipeytyy kaiken toiminnan jälkeen.
 • Sivuoireena pään hajoaminen.

Sordaani Jaikkeli veti taas hommat käsittämättömän överiksi ja tempoi ultrajuoksussa parhaaksi suomalaiseksi Endurance 24:ssa Espoossa. Hulluhan se on. Kuuleman mukaan reidet vähän kipeät.

Pakko on hiukan tikulla nyt raapia Joensuussa polttelevaa Areenan remonttiasiaa. Uskon, että tämä hiukan provosoi tiettyjä tahoja - ehkä Tuomoakin - mutta en siitä oikeastaan nyt välitä. Haluan sanoa, miltä toimintatapa minusta tuntuu. Minulla ei ole tässä asiassa ketään vastaan yksityishenkilönä mitään. Voisi kuluneesti sanoa, että asiat riitelevät, ei henkilöt. Toisaalta tulen mainitsemaan joitakin ihmisiä ja kritisoimaan heidän toimintatapojaan. Asiaa tuntevat voivat päätellä, keistä henkilöistä on kyse. On totta, että tämä on yleisurheiluihmisen näkökulma, mutta kyllä minä kovasti seuraan muitakin lajeja. Eikä minulla ole isompia antipatioita mitään lajia kohtaan.

Taustahan on se, että Joensuun Areenan lattia on täysin perseestä. Radasta irtoilee paloja ja se on kupruilla. Rakennusvaiheessa pohja oli jätetty kosteaksi ja se on tuonut tullessaan melko ikäviä lieveilmiöitä. Surullinen esimerkki on se, että kisoja järjestäessä joudumme laittamaan tilastojen mukaan heikoimmat tietyille radoille, koska niistä puuttuu enemmän paloja. Liittohan laittoi Areenalle kilpailukiellon koskien kansallisia ja sitä isompia kisoja. Tällä hetkellä on vaarana, että kielto pamahtaa myös muille kisoille.

Kaupunki kuitenkin sai varat Areenan lattian korjaukseen ja se oli alustavasti tarkoitus tehdä tulevana syksynä Elokuun ja Lokakuun välisenä aikana. Radat pistetään uusiksi ja parketti upotetaan lattiaan ja saadaan muuallekin uusi pinnoite.

Tämä olisi hieman sotkenut syksyn harjoitusvuoroja myös meidän osalta, mutta sen olisi kestänyt. Käyttöön jo paikoin vaarallisetkin paikat olisi korjattu ja olisimme voineet harkita kansallisen tason hallikisoja vuodelle 2011. Menetimme jo junioreiden SM-hallit tältä vuodelta radan huonon kunnon takia. Se oli meille iso takaisku niin taloudellisesti kuin imagonkin kannalta.

Tietyt tahot koripallon taustalla kuitenkin pistivät liikkeelle vetoomuksen siirtää remonttia vielä eteenpäin, talven 2011 jälkeiselle ajalle. Tämä sillä perusteella, että otteluohjelma on vaikea sumplia jos kauden alku kotipelien puolesta siirtyy. Se myös tiputtaisi lipputuloja. Toki hallissa pelaa muitakin pallolajeja kuin koripallo ja on lisäksi nyrkkeily- ja kiipeilyväkeä.

Koska oli selvää, että vetoomus aiheuttaa vastakkain asettelua koottiin eiliseksi istunto, jonne oli kutsuttu eri lajien edustajia puhumaan remontista ja sen ajankohdasta.

Idea oli hyvä. Harmi vain, että tilanne oli kuin vessaan mennessä: päätös toimintatavasta oli tehty jo ennen varsinaista istuntoa. Remontti siirtyy ja joudumme ensi talvenkin kituuttelemaan heikoilla suorituspaikoilla ja ottamaan riskin, että jollekin käy jotain. Ainahan voi sanoa, että todennäköisesti ei käy mitään vakavaa. Mutta entä jos käykin? Muutenkin koko vetoomuksen esille tulon ajan on tuntunut siltä, ettei edes saisi sanoa omaa mielipidettään.

Voisin kirjoittaa tätä kymppiuutisiin asti ja kritisoida, mutta laitan alle vain jokusen epäkohdan koko jupakasta. Jokainen voi sitten siitä itse päätellä, toimittiinko järkevästi.

 • On ollut jo kauan tiedossa, että Areenan pohjalle pitäisi tehdä mahdollisimman pian jotakin ennen kuin se on vaarallinen. - Se on jo vaarallinen ja lähes vuoden siirto, ei ole mahdollisimman pian.
 • Joensuun liikuntatoimenjohtaja on entinen koripallovalmentaja. - Hänen olisi mielestäni, pitänyt jäävätä itsensä puheenjohtajan toimesta, koska hän ei mitenkään voi toimia puolueettomasti tässä asiassa taustansa takia.
 • Joensuussa on Urheilutalo, missä voi pelata palloilulajien sarjaotteluita. - Ennen Areenaa pallopelit on ollut pakko pelata kyseisessä salissa. Sinne ei ehkä mahdu niin paljon yleisöä, mutta tappiot eivät yleisömäärissä kuitenkaan olisi suuren suuret verrattuna huonokuntoisen radan riskeihin.
 • Lähes kaikki lajit koripalloa lukuunottamatta olisivat pystyneet hyväksymään myös alkuperäisen remonttiajankohdan. - Ei vain missään vaiheessa edes puhuttu vaihtoehdosta pitää alkuperäinen aikataulu.
 • Kesällä on kuulemma helpompi saada rakennusmiehiä ja he ovat ammattitaitoisempia, kuin syksyllä tarjolla oleva työvoima. - Aavistuksen hataralla pohjalla mennään tällaisilla lausunnoilla. Luulisi kesällä olevan helpompi rakentaa mitä vaan ja on se varmaan rakennusmiehilläkin kesälomat. Miten rakennusmiehen taito mitataan?
No, asia on päätetty yllättävänkin hyvässä hengessä ja näillä mennään. Joensuussa ei hallikisailla siis isosti edes vielä vuonna 2011. Pisteitä eilisessä neuvottelussa keräsivät minun asteikoillani erityisesti Koris-Katajan joukkueenjohtaja reilulla pahoittelullaan, Jipon puheenjohtaja diplomaattisella näkemyksellään ja nyrkkeilyn edustaja hyvillä puheenvuoroillaan kummankin aikataulun puolesta. Olen tältä erää sanottavani asiasta sanonut, enkä todennäköisesti palaa tähän asiaan ellei jotain kummaa tapahdu. Vaikkei tälle asialle enää mitään voikaan, toivoisin kuitenkin tasapuolisempaa menettelytapaa vastaavien päätöksien tekoon tulevaisuudessa.

PS. Olunen sille, joka tunnistaa otsikon ekana!

5 kommenttia:

 1. Puhuva koira nasauttaa noin Aku Ankassa. Eikö?

  VastaaPoista
 2. Omien kokemuksien peruseella kuulostaa siltä, että voisi olla kyse jonkinlaisesta hermopuristuksesta tai jopa iskiaksesta.

  Onnittelut tätäkin kautta Soikkelille hienosta juoksusta, Tuomolle hyvästä huollosta + siitä että piti miehen radalla ja tietysti myös muille taustajoukkolaisille :) Hienoa, että Soikkeli piti tälläkertaa krekut takanaan, vaikka pari norskia tulikin ohitse.

  T. Iskiasvaivainen huoltopäällikkö

  VastaaPoista
 3. Ou jea. Jos säännöt vaan sallii, niin sen olusen voi tarjota kaimamies Lehtiselle siellä J-suun päässä. Sille miehelle ainakin ulkomuodon perusteella maistuu oluset! ;)

  VastaaPoista
 4. Noihin hermovaivoihin voi koikeilla b-vitamiiniä joko särkylääkkeiden kanssa tai ilman. Itselläni käytössä on nerobion forte- niminen b-vitamiinivalmiste. Tuota B-vitskua kun sanotaan hermovitamiiniksi.

  Jos kiinnostaa, voin muutenkin kirjoitella omista kokemuksista/kuntoutumismuodoista/ennusteista tämän vaivan kanssa esim. maililla.

  VastaaPoista