torstai 12. marraskuuta 2009

Vakava asia.

Ma 9.11: 9km rento + vähän kuntopiiriä - Juoksu kulki kivasti, mutta liukasta oli.

Ti 10.11: A: Jooga+venyt. 1h I: 8km kevyt - Aivan tajuttomassa lumihangessa rämpimistä, ei viitsinyt tuon enempää tappaa jalkoja.

Ke 11.11: 30min futsal + 2x500m/1.31/3'+7x200m/31-32"/1.30' = Eka ratatreeni. Eihän se hääviä ole juosta Pegasuksilla radalla, muttei nyt muitakaan ollut. Palautuksetkin melko helppoja tähän ekaan yritykseen.

To 12.11: "Jaskan voimajumppa" + tasapainoharj. 1h - Jaska on Jaakko Kailajärvi ja tuollaista reipasta liikehdintää kevyiden painojen kanssa on tullut tehtyä jo kymmenisen vuotta. Pitää paikat vetreinä.

Katopa vaan, en tullutkaan sen kipeämmäksi ja taas on päästy treenin makuun. Aikamoisen nahkaset kelit vaan on täällä. Vajaata pari metriä lunta ja jääkarhujakin on polkujen varrella ihan riesaksi asti. Ei tuo lenkkeily mitään kevyttä ole hirvikivääri kainalossa. Vedä siinä nyt vetoja kun villahousut rajoittaa liikelaajuuksia ja poronnahkarukkaset kellottamista. Siinä kun välillä pitää vielä ampua isoimmat otukset pois tieltä, niin väkisinkin jää kilometrit aika vähäisiksi.

Kaiken tämän sikainfluenssakohkaamisen alla on yritetty kärvistellä nippanappa panikoitumatta. Periaatteessahan minäkin tuon piikin saisin, mutta jos jostain tuon taudin saa, niin rokotusjonosta. En ole siis mennyt sitä ottamaan. Jos tauti on tarttuakseen, niin sitten se tarttuu. Sitten vaan Pyylammen pojalle omppu suuhun ja uuniin. Kinkku on juhlapöydän kunkku.

Suunnistajien keskuudessa liikkuu taudin muunnos, josta kerrotaan enemmän täällä. Kummasti on tauti levinnyt Kauden Kaatajaisten jälkeen. Sitä se yhteisöllisyys teettää. Kestävyysurheilijan tulisi olla sellainen yksinäisyydestä tykkäävä pessimistinen jurottaja, eikä mikään blogeja kirjoitteleva rättipää liimaletti, jolla on korvakorut. Eihän sellaisesta mitään tule. Kavereita pitäisi jututtaa korkeintaan kisojen loppuverryttelyssä ja sekin tulisi tehdä sellaisella pienellä varautuneisuudella. Yhteisiä treenejä ei pitäisi missään tapauksessa suosia. Silloinhan toiset tietäisivät kuinka treenataan ja he voisivat saada vaikka hyötyä vetoavusta. Vanhana lopettaneena ukkona (miksei myös akkana?) sitten hölistäisiin Esson baarissa ja lipsuteltais kahvia (miksei myös olutta?). Samalla haukuttaisiin nykynuoriso löysäksi paskaksi ja nostettaisiin omat saavutukset pilviin. Oltaisiin siis pilvessä.

Näin tuo Tšernobylin tapaus vaikuttaa vieläkin korvien väliin täällä Itä-Suomessa. Viikonlopuksi pitääkin lähteä säteilemään Pohjanmaalle, joten viikonloppuna on turha tekstejä odotella.

Ps. Villi huhu kertoo, että velikullat A.Vainikka ja O.Toivola ottavat yhteen M35-sarjan SM-maastoissa keväällä. Vainikan kunto on tietysti sitä kuulua terästä, mutta nyt myös Olli "Obadele" Toivola on aloittanut hurjan kuntokuurin. Pieniä vetoja kannattaa siis laittaa pystyyn. Kohteina: 1. Nähdäänkö miehet viivalla? 2. Jos nähdään, niin kumpi voittaa?

1 kommentti:

  1. A Vainikka Aktian "kympillä" 36,01...on seiinä Obadelelle tavoitetta !

    VastaaPoista