sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Hullut kolmiolla.

To 19.11: 8km rento - Kulki kivasti, vaikkakin aika väsy oli Kuopion reissun jälkeen

Pe 20.11: 8km kevyt - Ei kulkenut niin kivasti ja oli vielä väsyneempi kuin eilen

La 21.11: Testijuoksu 10km 37,33min. Kurainen keli ja vähän jäätäkin tiellä. - Kulku oli ok, mutta kellon malfunktio nyppi aika suuresti.

Su 22.11: 25km rento Jukan kanssa - Jumaliste, ei oo tullut pitkään aikaan juostua noin pitkään. Ja vielä avantouinnit päälle

Voi veikkoset. Eipä ole hetkeen ollut meikäläisen viikkokilsamittarissa 86km juoksua. Nytpä oli. Mitäs tästä viikosta voisi sanoa? Raskas ja takana. Tästä tulisi nyt ymmärtää se, että minun mittakaavassa tämä on kova viikko. Seuraava viikko on siis kevyttä, joka tarkoittaa etten juokse ratavetoja. Säästellään jalkoja. Aika pinkeenä on ulkoreidet ja akillekset.

Pureudun vielä pikkuisen testijuoksun tunnelmiin: Juoksun tapahtumapaikkana oli Mehtimäen kolmiolenkit, jotka Hulluna Kolmionakin tunnetaan. Vettä satoi jo verrytellessä ihan kiitettävästi eikä se ainakaan itse testissä hellittänyt. Itse juoksu lähti pienen kolmion 1km:n tolpalta. Siitä juostiin kolmion kärkeen, sitten 2 x iso kolmio ja vielä lopuksi kerran pieni.

En saanut kelloni GPS-toimintoa pelittämään ennen starttia. Niinpä kello kiltisti haki vielä satelliitteja, kun olisi se käyntiin pitänyt laittaa. No sehän ei sitten kuitenkaan löytänyt niitä sputnikkeja ja sain kellon käyntiin vasta 750m:n juoksun jälkeen. Tämä tietysti ärsytti aikaslailla. Laakkos-Reima lähti viipottamaan kärkeen, mukanaan Asikaisen Aaro ja Pajusen Jere. Siinä kannassa oli sitten muita suunnistajia mukaanlukien SP. KR:n toiminnanjohtaja jäi kiltisi taustajoukkoihin.

Kärki karkasi ja Airila/Fincke-kaksikko oli näkökentässäni 50-100m päässä. Reitillä oli todella paljon vettä ja siksi Gore-Tex-kengät oli aika paska valinta. Vesi ei toki mene helposti sisään, mutta sitten kun menee, niin ei se tule helposti poiskaan. Desin sai juoksun jälkeen kaataa liejua kengästä Areenan viemäriin. Eli kengät painoi aika lailla. Ranta oli vähän jäässäkin. Ei se kuitenkaan tuota minun vauhtia isosti selitä. Ehkä se 15-30s teki, mutta oli jalat muutennin aika tahmeat raskaan viikon jälkeen.

Juoksu meni sitä 3.45-vauhtia ja sieltä löytyi klassiset välikuolemat kuuden ja kahdeksan kilsan väliltä maustettuna suhteellisen hyvällä viimeisellä kilometrillä. Kyllä siinä kuitenkin vielä mulla tekemistä on. On kyllä Tuomollakin. Reitille oli motivoinniksi aseteltu "Beer Less"-kylttejä, mutta lähinnä tuli mieleen, että sitä on naukkailtu liian niukasti

Iltasella kävin vielä Airilan tupareissa, jossa oli paljon suunnistajia. Itseäni jo hiukan mietityttää, että pitääkö sitä näinkin paljon suunnistajien kanssa hengata? Suunnistajathan on yltiösosiaalisia ryhmähengen ruumiillistumia, jotka suurin piirtein elää kommuuneissa. Tupareihinkin tulee kaikki kavereiden koirista lähtien. Se on jotenkin pelottavaa. Sitä sietää miettiä...

Että näin... Heitän loppuun pari dilemmaa, joita voi jokainen mietiskellä hiljaa glögilasin ääressä:

1. Onko Jouluolut hyvä syy viettää joulua? Vai onko se hyvä syy juoda olutta?

2. Onko Panema huono ja äärimmäisen juntti baarin nimi, jollainen voidaan keksiä vain Kuortaneella? "Mennäänks Panemaan?" ...Ei helvetin helvetti...

Taustalla soi muuten Children Of Bodomin Red Lights In My Eyes pt. 2, joka on äärimmäisen potkukas biisi. Ja Bodomin parhaalta ja ensimmäiseltä levyltä.


2 kommenttia:

  1. Yks hullu nähtiin tänään kolmiolla. Oli kyllä pukeutunut mustiin ettei kukaan tunnistaisi sitä illan hämärässä. Onpahan todistettu että vedon toinenkin osapuoli on käynyt lenkillä - ainakin kerran.

    VastaaPoista
  2. Joo ja eikö ollutkin herkkää menoa!

    VastaaPoista