sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kalevan Kisojen Tippaus 2011 - Loppusabotaasi.

Kisat loppu ja veikkauksen lopputulosten jännitys alkakoon.

Naisten moukari ei karheasta ringistä lähtenyt kärkituloksiin. Samaisesta syystä lääkärin ammatti ei vienyt Komulaista kultaan vaan sen otti Kämäräinen. Piru kun tuosta kitkasta ei ole muuta kuin haittaa. Komulaista kuitennii veikkasi suurin osa, ja ne harvat Kämäräiseen luottaneet keräsivät pisteet.

Miesten kolmiloikka harvoin kotimäässä säväyttää. Nytkin voittotulos tehtiin ensimmäisellä kierroksella ja sitä ei arvannut kukaan! Kisan mainioin tapaus oli Myllärin jääminen seisomaan hiekkakasaan. Aivan mahtavaa tilannekomiikkaa.

Naisten kympillä veikkaukset jakaantuivat melko tasan Lindgrenin ja Puotiniemen välille. Osalla oli Markovaarankin nimi toiveissa. Ei kuitenkaan startannut. Puotiniemi (alkaa N-kirjaimella) veti ja Lindgren kuittasi voiton. Kukaan ei saanut molempia pitkiä matkoja oikein, joten 2 pisteen potteja jaettiin.

Naisten seiväs oli kisojen surkeimpia lajeja. Yli neljän metrin pääsi vain Nikkanen ja hälläkin tulos jäi 412:sta. Tällaista osasi aavistella vain Raitasen Maila, jolla itselläänkin on seipäät hallussa. M 400m aidat raunioitui Heikkilän ja Mörön starttaamattomuuteen. 51s ei alittunut. 

Miesten vitonen, joka muuten ihmeekseni näytettiin kokonaan, oli mukavan näköinen kamppailu. Keskisalon startista ei moni varmaan saanut riittävän ajoissa tietoa tai sitten ei usko riittänyt. Noissa vauhdeissa homma alkoi näyttää neljän tonnin kohdalla selvältä. Harjamäki pisti kaikki peliin tavoittaakseen Jussin, mutta bensa loppui koneesta 50m ennen maalia ja sijoitus vajosi seitsemänneksi asti. Keskisalo löytyi veikkaajista vain kolmelta, eikä kukaan saanut tässäkään pitkien matkojen kohteessa molempia oikein. 

Naisten kolmiloikka meni Mäkelälle. Näin myös enimmillään veikattiin. Miesten korkeus oli naisten seipään kanssa tylsähköä seurailtavaa. 210 ylittyi vain Torrolta ja Viidalta. Eipä kulje ei. Naisten 1500m meni aika odotusten mukaisesti. Ehkä Suvin kirivoitto oli pieni ylläri, mutta voittoaika tiedettiin hyvin.

Miesten keihäs. No niin, nyt se alkaa Manniolla lentämään. Keihäs nimittäin. Ruuskanen+Järvenpää muille sijoille ja tämän tiesi ainoastaan SaHa. Veikkaajaparilla riittää heittotietoutta. Uskon kuitenkin karsintatappion Anthonius X:lle hieman sylettävän. Neljä yli kasikymppistä on tänä vuonna ollut kortilla samaan kisaan. Nyt se nähtiin ja pisteitä ropisi puolelle.

Miesten tonniviba ja erikoinen kärkikolmikko. Tai toisaalta ei. Miehiä oli muilla matkoilla, ja se hämäsi veikkaajia. Listoilta löytyi Keskisaloa ja Bergdahlia. Eivät startanneet. Hamm löytyi lähes kaikilta ja hänkin jäi mitaleilta. Toomio 1 ja hänen kyselyn testirivi "tiesi" tämän täysin oikein. Muilta ei Laurilaan uskoa löytynyt. Ukon vastatessa alkuvauhdista päästiin ihan sopivaan loppuaikaan. Tosin se ei eroja juuri tuonut, kun isoin osa oli tuollaista osannut odottaa.

Lopputulokset

Ja loppujen lopuksi jäi Lanttu loppujen lopuksi. Annetaan turnipsille kuitenkin lohdutukseksi ilmainen rivi MM-Daegun veikkaukseen, joka valmistunee ainakin viikkoa ennen kisoja. Pienenä vinkkinä voisi Lantulle ja Sarpanevalle kertoa seuraavaa: Jos kohteita jättää veikkaamatta sen takia ettei tiedä lopputulosta, on veikkaamisen perusteet syytä ottaa hanskaan tässä parin seuraavan viikon aikana.

Toomio 1 ja Härvääjä oli melko varmasti jo alkuasetelmissa loppupäässä. Jöpö kuitenkin ihmetyttää, sillä puolet päivän aivotyöskentelystä menee varmasti kaikenmoisten vedonlyöntien äärellä. Tässä vinkkinä: Ei määrä, vaan laatu. Sarpaneva ja peukalovammainen Anthonius X nostattaa heikoilla sijoituksillaan osasto Tohon ja Toomio 2:sen itsetuntoa.

Pilkki ja Chef Änkyrä ensikertalaisena pääsevät keskitason suoritukseen. Pilkki satsasi vahvaan alkuun ja Chef jakoi eväänsä oikein, ja nousua riitti viimeiselle päivälle. Kolmikko Toomio 2, Tonttu ja Toho ovat ennenkin pyörineet samoilla sijoilla. Grande finale odottaa sitten Daegun kisoissa. Näiltä sijoilta kateissa oli Johku.

Valmentajakaksikko Temppeli ja AnssiV kanttasivat loppusuoralla - neljä sijaa pudotusta. Ehkä kestävyyttä pitäisi kummankin alkaa treenaamaan. Raitasen Maila selvisi myös rookiena maaliin ja pistesijoille. Vahva suoritus.

SaHa keikkui jopa kärjessä ja ÄndYkin palkinnoilla. Lopputulos mitalien ulkopuolella. Tästä on hyvä parantaa Daeguun.

Kolmen kärki: 
  • 3. Ok - Hyvä vauhdinjako. Ensimmäisen päivän tarkkailuasemista nousu lauantain kolmanneksi ja vauhdin pito loppuun asti. Siitä siimarahat ja ensi viikonlopun kautta tavoittelemaan kirkkaampia mitaleita. Veikkauksen nuorimmalta hyvä sijoitus.
  • 2. Jääkarhu -  Vielä torstaina epäili osallistuuko ollenkaan. Avio-onnessa analyseerasi itsensä hopealle. Voisiko sanoa, että maalikameratappiolla meni kulta. No Jääkarhu on näihin maalikamerahäviöihin tottunut jo tuolla 90-luvullakin.
  • 1. Espoon Borza - Ei voi sanoa Borzamaiseksi voitoksi. Enemmän sellaista Rudisha-tyyppiä. Eka päivä jäniksen peesissä (pullea jänis muuten...) ja loppumetrit kärjessä. Vakuuttavaa etten sanoisi. En oikein usko, että oma sijoitus on samaa luokkaa miehen omassa veikkauksessa.
Valitusaikaa huominen päivä. Kärkikolmikko voi lähettää tilinumeroita sähköpostiin. Kiitokset osallistujille ja olkaahan kartalla - Deekuveikkaus on tulossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti