torstai 4. kesäkuuta 2009

Yllättävän vähän poroja ja yllättävän vähän mitään muutakaan elämää...

Sallasta päivää!

Tiistaina oli köykänen ajoreissu Sallaan. Meille on tullut tavaksi saapua tuntureille aina epäsesonkiaikaan, mikä on toisaalta kovin rentouttavaa. Ei muita ihmisiä, ei hälyä, on huonoa palvelua vastaanotossa eikä mikään paikka ole auki. Ihmisiä on tähän asti nähty alle 10kpl. Saa siis olla melko rauhassa... Mökki on suhteellisen vähän mökki. Se on rakennettu viime vuonna ja varustus on huikeasti hienompaa kuin monen kotona. On netit, DVD-soittimet, astianpesukoneet, järjettömän kokoiset laajakuva-tv:t jne jne. Pakko oli ottaa loma tähän kesäkuun alkuun, koska loppukesä on tupaten täynnä kaikkea urheiluun liittyvää toimintaa.

Kävelyä eli vaellusta on tullut aikamoisen reippaasti. Eilen 2h 40min ja tänään 3,5h. Ja vois sanoa, että etureidet on kovilla näissä alamäissä. Olen jopa käynyt joka päivä juoksulenkillä näiden samoilujen lisukkeeksi. En ole kauheasti korkealla ollut elämäni aikana ja näinkin matala (477 mpy) tuntuu kyllä raskaammalta hengittää. Voi se olla kyllä huonoa kuntoakin. Saa nähdä sitten ensi keskiviikkona kun pm-viesteissä pitäisi juosta 1500m ja 400m. Mahtaa tulla tiukkoja aikoja.

Olen täällä ollessani naureskellut yhden suunnistajan tajunnanvirralle. Jos miestä ei tuntisi niin voisi luulla, että se on järjissään. Ei se kuitenkaan ihan ole. Osaa kuitenkin suunnistaa sen verran enemmän kuin Tuomo, ettei lähde Gloriasta hölkkäämään Kajaaniin päin kun kotiin yrittää. Edes juopuneena.

Olen myös kuullut huhuja, joiden mukaan jotkut pitävät minun ja Tuomon vetoa epäreiluna. Elopaino ja vammat ovat kuitenkin Tuomon esteenä ja minäkin olen juossut tonnin radalla 2.36 ilman aurinkolaseja. Joten aurinkolasit päässä 3.15/km maastossa ei tunnu mahdottomalta. Ja sen pitäis riittää Tuomon lyömiseen.

Huomenna nykästään pitkin itärajaa takasin Joensuuhun. Tavoitteena olla näkemättä yhtään poroa koko reissulla. Ei nimittäin ainutta vielä tilillä. Oisko tyylikästä käydä Lapissa näkemättä poron poroa, häh?


Tätä luultiin karhuksi.Sekopäisiä vaeltajia keskellä ei mitään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti