sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Road`s folks

Pe 8km TV-kovaa Allun kanssa 4.30/km
La 5km TV-kevyt Artun ja Joonaksen kanssa 5.00/km.

Juhannus tuli ja meni sateisena kuin aina. Viikonlopun parasta antia oli seurata televisiosta Eurovisionin arvontakilpailujen pitkiä matkoja. Olipahan hienoja sirkushuveja. Superissa naisten kolmosen voittaja diskattiin, miesten kolosella maahan mätkähti pari jätkää, kun kaikki ryntäsivät yhtaikaa tonnin viivalle. Ei mitään järkeä. Oikeastaan sääli ettei käynyt pahemmin kenellekään. Olisi tuo pelleily loppunut kerralla.

Kun juoksijat katsovat enemmän taakse kuin eteenpäin, ollaan pahasti hakoteillä. Miksi lajin luonnetta pitää muuttaa noin paljon? Miksi vitosen kisasta tehdään "3000m täysillä, loppu vaikka kontaten" kisa jne jne?

Toisaalta voisi myös kysyä vaikuttaako hiusten väri naisten logiikkaan. "Jos ohitan maaliviivalla kaksi, joista toinen liputetaan ulos, saan päästää seuraavalla kierroksella ohitseni yhden ilman pudotusta, eiku häh?!"

Nuo kisat olisi voineet kerrankin olla mielenkiintoiset. 12 joukkuetta entisen kahdeksan sijaan olisi tuonut sellaisenaankin lisäväriä Cupiin, nyt hommat pistettiin farssiksi.

No kovat on kovia aina. Kessi pöllytti oman divarinsa sellaisella kirillä, että mieleen juolahti jo kangastus tulevaisuudesta. Jos Afrikan pojat kerrankin erehtyisivät Berliinin finaalissa tuollaiseen 8.30-40 alkuvauhtiin, ei voittaja ehkä olisikaan syntynyt ylängöillä. Tai kuuluisi mihinkään heimoon. Paitsi Joensuun Jääkarhuihin.

KV-kävelykisa tuli ja meni. Kinnusen Jake on raaka jätkä. Alimatkatkin alkaa kulkea, joten Berliinistä on luvassa edelleen kehitystä kohti maailman tappia.

Roudaaminen on rankkaa. Aamukuudesta herätys ja kamat tien poskeen. Torstaina oli sama souvi ja huomenna taas. Yhden kisan eteen joutuu toisinaan latomaan aika monta miestuntia työtä. Vähän niinkuin huomaamatta. Kaikki ei tuota välttämättä äkkää. Seuratyö avaa silmiä. Vaan eipä hyötyliikunnassa mitään huonoa ole, siinä saa pulkannarutkin happea.

Kuusi viimeisintä viikonloppua ovat menneet enemmän tai vähemmän kisojen merkeissä. Ensi viikonlopun voisi viettää piru vie kotosalla ennenkuin on viestien aika. Vaan malttaakohan tuota kuitenkaan...

1 kommentti:

  1. Nyt ku ootta tätä preludia pitäneet tarpeeksi, niin voisitte vaikka ruveta välistä harjoittelemaankin. Muutenhan tää menee ihan vanhainkodin päiväkahvittelun seuraamiseksi SAATANA.

    VastaaPoista