tiistai 19. toukokuuta 2009

Vuosi aikaa: Syökää, juokaa, treenatkaa!

Tsäm!

Päivän lenkki:
 • 14km kevyttä Kuhasalossa ja Hukanhaudalla
 • 70min, klo 18.30
 • +16°C, aurinkoista ja vähän märkääkin.

Nyt sitten lähti se sytytyslanka palamaan... Langan päässä odottaa melkoinen pommi ja se räjähtää Lahdessa. Voi takapuoli. Ei sitä oikeasti vielä edes tajua millaiseen hullutukseen tässä on lähdetty. 

Tuomo siis pitäisi voittaa miesten nelosella. Kuulostaa yksinkertaiselta jos vastustajan nykyhabituksen tietää. "Ei ne tuolta asti osu!" , sanoi se prikaatinkenraali Custerkin ja pataan tuli että tärähti Little Bighornin taistelussa... En kuitenkaan lähde Custerin tielle vaan luotan siihen, että läski on meikäläisen puolella.

Lähtökohdat ja urheilijan esittely:

Tomi Pyylampi, 29v, 185cm, 71kg.
800m 2:03.82 -03, 10 000m 35.53,1h -06, maraton 4.47.00 -08 (tämä on tosin Kolilla juostu.)

Facts File:
- Ainut 1980 syntynyt juoksu-uraa jatkava Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva mies.
- Reserviläisten ampumajuoksun SM-hopeaa vuonna -06
- Viimeisten 5 vuoden keskiarvo on 40km/viikko
- Elämänsä aikana juossut alle 20 yli 100km viikkoa
- Ihan oikeasti treenannut ehkä vuoden ajan elämässään niinkuin urheilijan pitäisi
- Valmistuu fysioterapeutiksi mahdollisesti tänä vuonna
- Tilin saldo ei ikinä ole ollut yli 2000e
- Ei muista yhtään omaa ennätystään tarkasti. (Ovat niin paskoja, että aika turha niitä on muistella!)

Projekti etenee lähinnä Tohon treenamiselle naureskellen ja omaa peruskaavaa noudattaen. Muita tavoitteita ei juoksulle tällä hetkellä ole, vaan satsaus 2010 SM-maastoihin alkaa tästä. Tarkoittaa PK-kauden alkua!

Esitietojen jälkeen tähän hetkeen: Äskenpä sitä jo oltiin Tohon kanssa lenkillä Kuhasalossa. Itselle tuli tuollainen 14km kevyttä hölköttelyä. Tuomo läähätti ja otti jopa etäisiä estejuoksuelkeitä risujen yli. Jos Tepon aitomista kuvailtiin taiteeksi, niin Tuomon risuaitominen oli sitten ehkä prosessitaidetta. Prosessitaiteessa luomisprosessi on tärkeämpi kuin lopputulos.

Tähän loppuun on myös mukava muistuttaa velipoikaa Cooper-vedosta. Juippi löi 200e vetoa, että juoksee 3800m Cooperissa 2008 vuoden syksyyn mennessä. Annoin sen verran periksi, että ei tarvitse maksaa mitään jos juoksee 3500m 2009 vuoden aikana. Ei sekään onnistu, joten rahantuloa ei voi estää!

Tsuppidup!

1 kommentti:

 1. Tätä blogia täytyy seurata. Herrojen kirjoittelusta paistaa lievää itseironiaa ;-) Se, että pystyy nauramaan itselleen on ihailtava ominaisuus.

  Se täytyy Tomille sanoa että sun juoksu-uraa seuranneena uskon et tuolla harjoittelupuolella olis kaivattu/kaivattais vaikka parin vuoden yhtäjaksoista kilpa-urheilijamaista tekemistä niin tuo sun ennätysrivikin olis toisenlainen.

  Yhtä kaikki, sen sitte pidät mielessä ettet rupia asfaltilla puhumaan rumia.

  T: jääkarhu, joka hävisi viinapullon luvatessaan juosta sapsun pururadan kierroksen alle 2.35

  VastaaPoista