maanantai 25. toukokuuta 2009

Kolmen lenkin viikko ja boikotin boikotointia

Hähää Tomi! Kolmen lenkin viikko takana. Olo on suht koht paska, muttei toki juoksemisesta.

Viikko alkoi 50 minuutin rilluttelulla Tomin kanssa, jatkui 40 minuutin rullailulla Artun ja Joonaksen kanssa torstaina, ja päättyi puolen tunnin pakkolenkkiin Norjassa Naattorin ja Säären kanssa. Viimeinen oli jo liikaa. Norja on raskas maa. Hulluna mäkiä. Pojat veti liian kovaa mun nykykunnolle, piti oikein huilata välillä. Tosin ne taisi vetää liian kovaa omallekin kunnolleen eilisen tuloksista päätellen. Heikosti juoksivat, jos suoraan saa sanoa. Ja saahan sitä, koska sanovat ne sen itsekin.

Joka tapauksessa mun juna on raiteillaan. Tälle viikolle tavoitteena sama kolme lenkkiä. Jossain vaiheessa pitäisi tempaista se 3,75km testi. Oma veikkaus on 15.15, eli 4.04/km. Tuohonkin joutunee raastamaan täpöillä.

Parranpärinää edustusoikeuksista. Alkaa kyllästyttää koko sekoilu. Joku jo lähetteli Norjaankin asti viestiä, että kaikki barrikaadeille kenialaista ylivaltaa vastaan. "Ei osallistuta Kalevalaisiin, pukeudutaan punalippuun, sidotaan itsemme vesihautaan kiinni, hillutaan Stadionin tornissa alasti (niin no Hell voisi tuon tehdä ilmankin rotesti-lauluja), juostaan rataa väärään suuntaan".

On varmasti jo käynyt kaikille selväksi, että minä olen asiassa täsmälleen samaa mieltä muidenkin asiaa kritisoineiden kanssa. Edustusoikeuden kanssa pitää olla jatkossa tarkkana ja sääntöjä tulee tarkistaa. Seurat eivät saisi käyttää löytämiään porsaan aukkoja tietoisesti hyväkseen. That`s it.

Mutta haloo nyt hyvät juoksijaveljet! Älkää keskittykö vääriin asioihin. On hyvä tuoda mielipiteensä esiin, mutta älkää luulko itsestänne liikoja. Mitä joku boikotti auttaisi? Joku vertasi tilannetta klassiseen Nevala-Kinnunen akselin tempaukseen ammoisina aikoina. Suhteellisuudentaju, missä pelaa? Jos Kalevalalaisista jäisi ulos kaksikko Takala ja Wannas adjutantteineen, ketä se kiinnostaisi? Kaikella kunnioituksella kyseistä barrikaadi-kaksikkoa kohtaan, mutta kompetenssi ei riitä. Allekirjoitan vielä: arvostan teistä jokaista, mutta järki käteen pojat. Jukka Keskisalo ja Janne Holmén ovat ainoita suomalaisia juoksijoita, joiden tekemisillä ja mielipiteillä on oikeaa painoarvoa tällaisissa asioissa.

Kestävyysjuoksun asema SUL:n sisällä on aivan olematon, eikä laji valitettavasti ole katsojienkaan suosikkilistan keulilla. Boikotti ei kiinnostaisi ainakaan kisajärjestäjiä, saati ketään muutakaan. Meidän omaa pikku sisäpiiriämme ehkä, mutta siihen se jäisikin. Herrat Kinnunen-Nevala olivat oman aikansa Räikkönen ja Palander. Miehet joilla oli oikeasti sanavaltaa ja mediatilaa. Ajat ovat muuttuneet. Nyt pitää keskittyä olennaiseen. Olennaista on se, että jokainen pyrkii juoksemaan kovempaa ja pyrkii omalta osaltaan tekemään työtä lajinsa eteen. Itse veikkaan että SUL tulee joka tapauksessa muuttamaan sääntöjään lähitulevaisuudessa. Sen verran asia on herättänyt mielipiteitä.

Kalevan Kisat ovat monen nuoren urheilijan kesän pääkisat. Ei niitä kannata pilata sohvalla istumalla. Itse en olisi omana kilpa-aikanani tuohon suostunut ja tiedän monen muun ajattelevan täsmälleen samoin. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja oikeus valita kilpailunsa. Herroille Kinnunen-Nevala yksi Kalevan Kisa mitali tai mestaruus oli isossa mittakaavassa aivan sama.

Mielestäni jo Obedin PM-kisasta sulkeminen oli siinä ja siinä. Sitä en toki tiedä, olisiko mies edes halunnut juosta, mutta enivei. Mies on saanut edustaa Suomea jo monessa edustustehtävässä, juossut yhden SE:n ja nyt yhtäkkiä edustusoikeutta aletaan rajoittamaan. Ei enää ihan reilua yksittäistä juoksijaa kohtaan. Ymmärrän toki kyseisen asian takana olevan logiikan, mutta hiukan laittaa arveluttamaan silti.

Kyseessä on ns. "turha kitistä kun paskat ovat jo housuissa" -tilanne.

3 kommenttia:

  1. Meitsin mielestä punalippuun kääriytyminen olisi asiallista.

    VastaaPoista
  2. ...sen sijaan rataa mun mielestä ei kannata juosta väärään suuntaan, koska siinä joutuu kääntymään oikealle.

    VastaaPoista
  3. Toholla on tainnut faktat sekoittua huhuihin!! Kannattaa ottaa asioista selvää eikä uskoa pelkkiä huhua. Huhut provosoivat asiaa aina enemmän kuin totuus.

    VastaaPoista