tiistai 8. marraskuuta 2011

"...koska urheilijat treenaa."


Pientä treeninpoikasta on aloitettu. Ensimmäisen kerran jopa piti hengästyä. Tampereen seminaarikeikalla käytiin serkkupoikien kanssa nykäisemässä lähes legendaarinen Suolijärven pururata. Lenkillä on msittaa 4,2km. Löytyy jos minkälaista mutkaa ja mäennyppylää.

Serkkujen kanssa on ammoiset ajat kisailtu, ja niin nytkin. Arvioimme aikatasoituksen, jolla teoreettinen kiriratkaisu olisi toteutunut. Kauas ei arvio mennyt, mutta lähtöjärjestyksessä maaliin saavuttiin. Toinen näki ensimmäisen ja kolmas toisen, mutta kiinni ei ihan saanut. Itseltä juoksu oli kolmen viikon tauon tuntuista. Ei kulkenut henki eikä jalat. Irtiotto tipotiessään. Juoksu ei silti ollut kamala. Joku sordiino vain vielä päällä.

Olen tässä miettinyt tulevia tavoitteita ja haasteita.

·         Ensi vuoden harjoittelupainotus on villin kuuloisesti 800m juoksussa. Jopa 400m on harjoituksen kohteena. Näin vanhana, muttei kai vielä ikäloppuna, on järkevää koittaa tuota nopeampaa puolta pitää yllä. Sen verran jäi kaivelemaan tuo 2.10 päällitys, että pakko on koittaa… Happovetoja ja nopeus-/voimaharjoittelua. Sehän se sopii lapsellisen miehen laariin. Maraton-enkkoja voi rikkoa sitten tosi vanhana.

·         Edelleen SM-maastot ja Vaarojen mara on eräänlaisia rajapyykkejä. Toivottavasti tulevana vuonna pääsisi Palsinajärvellekin loikottamaan.

·         Gumpin Forrestin kanssa teimme sopimuksen, että tonnin otatus käydään kevättalvella jos kisoja suodaan. Pitäisihän tuo tatuoitu tukkajumala hoidella. Onhan hän sentään vanha.

·         Anssi A sai haasteen, jossa juostaan 200-400-800m ja näistä lasketaan yhteisaika painotetusti. Eli 4x200 aika, 2x200m aika ja kerran kasin aika.

·         Ja SE ehkä henkilökohtaisin haaste on tulevana syyskesänä paukuttaa Sapsalammen pururadalle ennätys, johon ei Saaren kloppi pysty. Maastotonni sinne 2.50 tuntumaan.

Siinä sitä on askaretta yhdelle miehelle. Hyviä haasteita saa heittää ilmoille.

3 kommenttia:

 1. Se on muuten sitten ForrestG, mut vaikeetahan on sisäistää sikäli lusikalla jaeltu ym, jne, tms sekä hmtl.

  Nyt kannattaakin ruveta kimmo, nopeus-voimaominaisuuksia treenaamaan, sillä talvella pitää olla siinä kunnossa jotta kiri irtoaa, nimittäin pitkä kiri -alkaa siinä 990metrin kohdalla. Mullehan riittää perinteisesti viimeinen 70 metriä(http://www.youtube.com/watch?v=PnmdBDLcX0Y).

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä Forresti on selvä suosikki tonnilla. Tämä siksi, että hän on viime vuosina osoittautunut reilusti alle kahden minuutin mieheksi 800 metrillä (enkka 1.57). Vaikka mies herätettäisiin keskellä yötä radalle, hän pistelee silti kahteen munuuttiin. Niinpä, jos Toomio meinaa voittaa, hänen on päästävä tuollaiseen 1.55-1.56 kuntoon kasilla, sillä maratoonarina ForrestG:n kesto alkaa jyllätä viimeisellä 200 metrillä.

  VastaaPoista
 3. Pääasia ei olekaan voitto vaan kuittailu ForrestG:lle ja se, että itse jollain sairaalla tavalla olettaa pärjäävänsä. Onhan tuo itsellä joskus kulkenut 2.36 Seinäjoen stadionilla, mutta siitä on aikaa...

  VastaaPoista