tiistai 22. marraskuuta 2011

Act cursoribus primum

Jollain tapaa on aloitettu uusi harjoittelu. Olen antanut ymmärtää, että satsaan 800 metrin juoksuun. Saattaa olla, että uskottelen itselleni sen vaativan vähemmän treenaamista. Tai kevyempää treenaamista. Paskapuhettahan se on. Kasin harjoittelussa vauhtitreenit on läpeensä ikäviä ja raastavia. Saattaa myös olla, että olen liian mukavuudenhaluinen tehdäkseni kovat tarpeeksi kovaa.

Olen tankannut kasin valmennustietoutta ja yrittänyt ammentaa paremmilta juoksijoilta/valmentajilta. En tosin ihan vain itseäni varten. Olen näiltä pohjilta kehittänyt ohjelmarungon, joka ei välttämättä ole järkevä. Todennäköisesti se kuitenkin istuu sopivasti tällaisen lepsun treenaajan elämäntapaan. Pääasia, ettei itse usko pätkääkään siihen mitä tekee. Kunhan kikkailee.

Tästä Joulun tienoille mennään kutakuinkin alla olevan kaavan mukaisesti:

 • MA: kevyt 45'-60'
 • TI: kevyt 60' tai vesijuoksu
 • KE: akatemian aamutreenit + ratavetoja (100m-600m väliltä erimoisin sarjoin ja palautuksin.)
 • TO: kevyt 60'
 • PE: kevyt 30' + puntti-/hyppelytreeni (vahvasti suurjuoksija Werner Gunthorin metodeilla.)
 • LA: 60' vaihtelevassa maastossa 3'-5'/km
 • SU: kevyt 90'-120' vauvan vaunuja työnnellen ("pohjetreeni")

Homma perustuu neljään päätreeniin, jotka yritetään toteuttaa säntillisesti. Muissa voi sitten vähän soveltaa ja usein pitääkin.

Punttitreeni on ollut mukavaa pitkästä aikaa. Ja Tohon esittelemä Gunthor on tehnyt muutakin kuin kasvattanut viiksiä. 
Ja toiminnallinen harjoittelu on muka uusi juttu?! Itselläni on vähän vähemmän rautaa, mutta todennäköisesti kovempi kasin enkka... Ei kyllä oo varmaa sekään.


Loppuun on pakko laittaa nettitaivaan uusin tulokas.

2 kommenttia:

 1. Kaksi sanaa sun harjoittelurungosta: Liian vähän määrää. Ei kasia juosta kunnolla sikäli talven kilometrit eivät ole ka 160km/vko

  VastaaPoista
 2. Enhän mä sitä kunnolla juoksekaan, vaan lahjoilla!

  VastaaPoista