torstai 12. toukokuuta 2011

189. Muu vaara

Huomenissa edessä matka Nivalaan. Lähdemme etukäteen jo perjantaina, koska OK-Karjalainen starttaa jo lauantaina. Junnumaastot ovat hauska tapahtuma seurattavaksi, vaikka osanottajia onkin melko niukasti. Nivalan sijoittuminen Suomen kartalla saattaa vähän verottaa, mutta kyllä siihenkin kylään himpun verran enemmän mahtuisi kilpailijoita.

Tänään oma juoksu oli huonon ja välttävän välimailta. Jalat periaatteessa "ihan hyvät", mutta hengitys ei toiminut ollenkaan. Hieronnan jälkeinen lenkki on ennenkin ollut paska, mutta ei se aiemmin hengitykseen ole vaikuttanut. Siitepöly aikoo siis sittenkin viedä sen huononkin terän meikäläisen juoksusta. Perkeles!

Omaa ja Jirin juoksua enemmän jännittää kisojen liikennöintijärjestelyt. Onhan se ennenkuulumatonta, että Nivalan keskustasta on bussikyyti kisa-alueelle. Tämänkin vielä voisi ihmismieli käsittää, mutta että vielä maksullinen?!? Viis euroo/sivu?!? Ja samassa kyydissä kulkee vielä huoltajat, talkoolaiset, katsojat. Tuskin yksi bussi riittää. Ei jumankauta... Kisat on viety paikkaan jonne käytännössä joutuu liikkumaan omilla autoilla. Sitten kun pääset perille Nivalaan, jotkut paljon kauemmaskin, niin joudut sitten bussikyydityksiin? Huhhei. On ekologista, mutta onko käytännöllistä? Toki omallakin autolla saa tulla,vaan lähteäpä et saa ennen kuin päivä loppuu. Näinkö se nyt sitten on ymmärrettävä?

Otetaan fiktiivinen esimerkki vaikka Ahkeraa edustavasta juoksijasta, joka juoksee miesten 12km klo 11.30. Hän ehkä tulee verryttelemään jo klo 10.00. Joten bussiin Nivalasta puolelta. Siinä napsutellaan kisa kolmen sakkiin ja sitten olisikin kiva päästä majoitukseen huilimaan, koska miesten 4km, jonka juoksija myös juoksee, on vasta klo 16. Eli 3-4h aikaa palautua, jopa nukkua. Mutta kun ei. Paikalta ei näiden ohjeiden mukaan pois pääse. Bussilla ainakaan. Joten odottele siinä sitten jossain ahtaassa pukuhuoneessa seuraavaa starttia.

Helposti luulisi, että hiihtokeskuksena toimivalta alueelta löytyisi parkkitilaa henkilöautoille? Vai kulkeeko talvellakin (,jolloin hanget vievät vähänkin parkkitilan) bussit hippohiihtojen kisailijoille?

Minua ei haittaa viettää paikan päällä aikaa. Kisoja on hauska seurata ja oma juoksu tuskin kovasti voi siitä heiketä. Ja voihan olla, että homma jostain syystä toimiikin. Mutta jos ei, niin voi kisoista tulla kaikkien aikojen floppi. Muistetaan kuitenkin, että kisoihin on vapaa pääsy (miinus bussikyyti 5€.)!!!

EDIT: Juuri tulleen tiedon mukaan kisa-alueelle onkin ennakkotiedoista poiketen pääsy omilla autoilla. Se pelastaa paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti