keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Keuhkoan.

Japaduu!

Ma 31.8: 8km rento/reipas - Oli semmonen hulivilikiire koko päivän, että tuokin km-määrä on hyvä.
Ti 1.9: A: Jooga 1h I: Tuomon testilenkki eli 10km - 3,75km 13.07min eli 3.30/km. - Suhteellisen vähäisten kovien treenien takia en sitten ihan täysiä uskaltanut tuolla jalalla vielä luukuttaa. Eikä se Karhun kengissä kyllä paskanhääviltä tuntunutkaan.
Ke 2.9: Vesijuoksu 45min - ei muuta, jalat niin jumissa eilisestä
To 3.9: A: juoksuvoima + lihaskunto 1h I: 8km rento/reipas - Taas koko päivä menossa milloin missäkin
Pe 4.9: LEPO + autolla-ajoa 400km
La 5.9: Legendaarinen Pyylampi 8,11km 31.47min - Kyllä. Koko elämäni olen elänyt siinä uskossa, että kyseinen lenkki on 8,6km. Ei ole. On vain 8,11km. En tosin tiedä miten tarkka tuo Garminin GPS on, mutta ei se varmaan 500m heitäkään. Aika on huono, kerron alempana miksi.
Su 6.9: Vaellus 4km + autolla-ajoa 400km
Ma 7.9: 12km - 5km kovaa. - Piti juosta Kessin kanssa kasi kovaa, mutta ei toiminut niin mikään. Ei jalat eikä keuhkot. Yhtään.
Ti 8.9: A: Tasapainoharjoitus 1h I: 10km kevyt - jalat ihan jumissa, keuhkot sentään jotenkin pelas.
Ke 9.9: Futis 1h.

Joo. Aloitetaan tuosta Pyylammen kierrosta. Se on siis vain 8.11km, mikä tietysti nyppii. Eihän maantieteelle mitään voi. Se nyt vain on sen pituinen ja en olekaan juossut sitä niin kovaa kuin luulin. No kuitenkin. Olin juoksemassa tätä kyseistä lätäkköä vähän niin kuin ennätys mielessä. Vauhti oli hyvä 6 kilometriin ja ajattelin siitä vielä kiristääkin. Ei nimittäin tuntunut jaloissa yhtään pahalta. Sitten alkoi henkeen ottaa. Tuli tunne, että nyt ei kulje ilma ulospäin yhtään. Jouduin tekemään ihan tosissani töitä ulospuhaltaakseni. Sattui pirusti keuhkoihin ja pakko oli kävellä. Kävelin reilun 500m ja tunne alkoi pikkuisen helpottaa. Kovaa ei kuitenkaan voinut enää juosta. Tämä tunne siis tuli noin puolen kilsan matkalla. Enkä todellakaan ollut niin sipissä. Keuhkoihin sattui vielä sunnuntainakin.

Maanantaina Kessi ehdotteli kasin reipasta eli minulle kovaa 3.30-4.00/km. 4min vauhti oli ihan helppoa, mutta heti kun lähestyttiin kilsavauhdissa 3.30 niin alkoi samalla lailla pistämään. Oli pakko jättää viiteen kilsaa tuo juoksu. Olin aikaisemmin varannut keuhkolääkärin maanantai-iltaan ja aika kiire sinne tulikin. Lekuri halusi testata PEF-puhalluksen. Sanoin juosseeni juuri aika kovaa. Se oli kuulemma ihan hyvä. Puhalsin tiukasti 590!!! Ennen on suht helposti mennyt 800. Lekuri ei uskonut ja puhaltelin vielä uudestaan ja ei se siitä noussut. Aiemmin oli jo 16% lasku todettu noissa tuloksissa kovassa rasituksessa. Nyt on sitten lääkitys ja keuhkoseurantaankin pääsin. Ihan hyvä, sillä ei ollut ollenkaan kiva tunne tuo pistos keuhkoissa.

Ostin muuten tuon Garmin Forerunner 405-mittarin. Eihän se ihan vastaa Tag Heuerin parin tonnin sekuntikelloa, mutta aika kivasti se pelittää. Suosittelen.

Siinä sitä yhdelle kertaa vähän tekstiä. Muuten: ne koulukisat, joihin ei yhdestä koulusta päässyt. Nehän peruttiin kun satoi vettä. Jep. Pidettiin ne sitten muutaman päivän päästä, mutta monestiko olette ollut yu-kisoissa, jotka on tihkusateen takia peruttu. MM-Helsingissäkin tuli vähän kovemmasti vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti