keskiviikko 26. elokuuta 2009

Yllättävä paluu baanalle

TI 6km kevyt
TO 6km kevyt
PE 7km kevyt
SU 6km kevyt
TI 7km kevyt

Mistäs helvetistä nyt tuulee, häh?! Tuumasi mielessään Tomi kun soitteli Coldplayn (hyi saatana) keikan jälkeen sunnuntaina. Kysymys oli meikäläisen treeneistä joita oli yllättäen alkanut napsumaan epätasaiseen tahtiin parin kuukauden tauon jälkeen. Kysyi perään että montako kaljaa joit viikonloppuna. Vastasin etten edes montaa. Lehti on kääntynyt.

Aivan yllättäen akillekset alkoivatkin taas kestää pientä lenkkeilyä, ja nyt on meikäpoika käyttänyt tilaisuuden hyväkseen. Kohta alkaa Tomi-pojan hymy hyytyä, kun kilo toisensa jälkeen läskiä palaa Mehtimäen maastoihin. Mulla on aina ollut jostain syystä ihme tapa hinkata samoja polkuja, ja näköjään mies ei siinä suhteessa muutu mihinkään. Nytkin on tullut väännettyä vaivalloista pungerrusta lähinnä ison kolmion maisemissa. No tiedä jos vaikka sama tatsi pysyisi yllä, niin sitähän voisi vaikka ehtiä jonnekin.

Uusi suunnitelma on nyt sellainen, että elokuun testi jää väliin ja meikä hinkkaa hiukan pohjia ennen seuraavaa rykäisyä. Akillekset ei oikein siedä kovaa ajoa vielä, joten pitää edetä hillitymmin. Syyskuun lopussa yritetään sitten palata taas testien armottomaan maailmaan. Tomi repesi nauramaan tänään lukiessaan meikäläisen pitkäntähtäimen suunnitelmasta lukemat syyskuu - 6km - 3.40/km. Minua ei naurattanut, lähinnä itketti. Sen verran realisti olen, että ymmärrän etten siihen pysty. Vaaka näyttää 88 kiloa ja henki vinkuu kuin astmaatikolla. Mutta jos lähelle 3.50/km vauhtia menisi reilun kuukauden päästä, niin hyvä olisi. Uskon siihen. Vähintään yhtä lujasti kuin Caster Semenyaan.

Tomi on muuten todella outo jamppa. Tulipa varmaan kauheana yllätyksenä kaikille. Miehestä on lutviutunut muutamassa viikossa aito projektipäällikkö, jota ei työpaikalla tapaa enää kuin vahingossa. Onneksi tuli työsopimukseen kirjattua koeaika.

Oli muuten hyvä Berliinin tippaus. Jätkät ei tajunneet että pistettiin Tomin kanssa koko homma lekkeriksi. Ei noihin arvaustippauksiin jaksa panostaa. Lakun saa helpommalla.

Loppuun Toppatakin toppatakkimainen avautuminen: Minkä takia Noora Hämäläinen ei kelpaa Ruotsi-otteluun? Kalevan Kisojen hopean ja 22 vuotiaiden Suomen mestaruuden luulisi riittävän tässä pikakinttujen luvatussa maassa näytöksi kitsaammillekin valitsijoille. Noora Göteborgiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti