keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Asfalttiprinssi mä oon!


Ma 3.5: kevyt 11km - Junnujen kanssa juoksentelua. Jalat oli väsyneet Kalliojärvestä.

Ti 4.5: A: lihaskunto 45min I: pm-maastot 5,4km @Polvijärvi - Paskat kisat ja liian lyhyt verry, mutta muuten hyvä kulku.

Enpä tiedä onko ikinä ollut tällaisia pm-maastoja missään, mutta ainakaan minä en moisissa ole ennen ollut. Joissain kisoissa on onnistunut järjestäjät aikalailla ryssimään, mutta nyt tulee kyllä oman urani pohjanoteeraus.

Ennen kisaa

Alunperin oli tarkoitus lähteä Tiomila-voittaja Airilan kanssa katsastamaan pm-maastot. No suunnistajalla tuli pupujussi pöksyyn siinä vaiheessa kun räntää alkoi puskemaan taivaalta. Keli oli siis mainio: 3 lämmintä, kova tuuli ja räntä-vesisade. Ihan perus maastojuoksukeli.

Kisat oli merkattu alkavaksi klo 18 eteenpäin ja siellä kun oli ne 17-sarjatkin, niin arvelin olla hätäilemättä lähdön kanssa. Kuitenkin starttasin kohti Polvijärveä liian aikaisin suunnitelmiini nähden. Minkäänlaisia opasteita ei ollut. Turha tietysti ollakaan, kaikkihan nyt Polvijärvellä on käynyt ja tietää Jyrintien pururadan. Satuin näkemään Räsäsen Jarin ja koukkasin siihen suuntaan. Kisakeskus oli näemmä maitolaituri-tyyppinen koppi keskellä peltoa ja metsää. Olin paikalla 17.25.

Kun auto oli saatu kunnolla parkkiin mutalätäkköön, menin varmistamaan ilmoittautumisen. Käytiin seuraava keskustelu:

- Terve. Tässä olisi nämä Katajan ilmoittautumiset. Mikäs on aikataulu?
- Päivää. Ei me vielä tiedetä. Katsotaan, kunhan nähdään paljonko on porukkaa.
- Jaha. No ei kai ne nyt yhtäaikaa starttaa, kun on naisia ja eri matkoja?
- No ei varmaankaan.
- Onkos tässä mitään paikkaa, missä voi suihkussa käydä?
- Tuossa on tuo vapari vähän matkan päässä. Ajat vaan tietä ja käännyt seuraavasta risteyksestä.
- Selvä. Minäpä käyn viemässä nuo kamppeet sinne.

Silleesti. Vapari?!? Mikä se on? Lähdin kuitenkin ajamaan ja käännyin risteyksestä. Oli kyltti, että "vapaa-aikatalo". Olisko se sitten vapari? Menin pihaan, jonne matkaa tuli 700m. Sisään pääsi kolmannesta ovesta, mutta opasteita ei ollut. Menin yksin pukukoppiin, josta en tiennyt kenen se oli. Lätkänpelaajia siellä pyöri. Mustonen tuli suoraan pukukopeille vähän minun jälkeeni. Ei sekään tiennyt aikataulusta.

Lähdin siitä kisapaikalle, jossa olin 17.47. Siinä kysäisin Polvijärven miehiltä aikataulusta:

- "Tasalta lähtee."
- "Täh? Kaikkiko yhtäaikaa?"
- "Niin vissiin."

Helvetinmoisella kiirellä autoon kaikki kamppeet ja verkkaamaan. Roivas pölähti paikalle 6min ennen starttia ja verrytteli vielä vähemmän. Ehdin juoksemaan vajaan puoli kilsaa ja otin 30metrin aukkarin. Lyhyissä kuitenkin juostiin. Olihan Toukokuu.

Kisa

Kun Roi oli saanut kengät solmittua, soi pilli. Siitä sitä sitten pamautettiin valtavassa viiden toimitsijan ja yhden Eeron yleisössä liikkeelle...

Reittinä toimi Jyrintien pätkä, joka oli varustettu mutaisella, mutta kovalla hiekkatiellä ja asfalttiakin oli jonkin verran. Tietenkin. Lenkki oli n. 1,7km pitkä ja siinä oli jyrkkä ylämäki ja pitkä alamäki. Kuitenkin 39m korkeuseroa. Eipä ole tullut ennen juostua maastokisoissa asfaltilla.

Niin kiire kuitenkin tuli lähdössä, että unohdin nostaa kompressiosukat ylös. Pysähdyin mäen päällä nostamaan ne. Aivan helvetisti poltti keuhkoja, kun ei ollut lämmitellyt. Siinä sitä juostiin. Hukka, Räsänen ja Luoto lähtivät kovaa. Roi oli siinä melko lähellä. Luoto kuitenkin oli lähtenyt liian kovaa ja sain sen kiinni. Juoksin siinä peesaillen kolmeen kilsaan. Siinä vaiheessa alkoi tuntua hyvältä ja verrytelleeltä.

Tuntui, että kulku kasvoi ja jätin sitten Luodon taakseni. En tajunnut, että sehän juokseekin vain 4km. Kuitenkin jaksoin aika hyvin lopunkin ja Roi oli näköetäisyydellä. Ei kuitenkaan 7sekunnin päässä, niin kuin tulosluettelo sanoo. Sanoisin, että 30s. Ei nimittäin ehtinyt kello hakea satelliitteja, niin en tarkkaa aikaa saanut. En kuitenkaan ollut niin lähellä. Luulisin, että 3.25/km oli keskivauhti.

Loppuhulinat

Maaliin tultiin ja lämmintä päälle. Sanottiin, että kopissa on lämmintä mehua. Ei ollut, oli kylmää. Kysyin, että ehtiikö ennen palkintojenjakoa loppuverkata. Vastattiin "Toki". Siitäpä Roin kanssa kiertämään lenkkiä. Kun palattiin, olivat kaikki häipyneet. Ei kai muuta kuin suihkuun ja kotiin.

Kisa-arvostelu:

hyvää:
- suihku ja avainten säilytys.
- kulku oli kohtuullinen.

huonoa:
- Ei opasteita.
- Onneton ilmoittelu etukäteen.
- Suihku kaukana.
- Kisa tiellä, vaikka pururadallakin olisi voinut juosta.
- Älytön aikataulu.
- Asfaltti.
- Kylmä mehu.
- Paska parkkipaikka. Pari autoa vedettiin pois.
- 17 osallistujaa. Kaikkiin sarjoihin.

Jos tämä on nyt se, miksi ei kannata järjestää muiden piirien kanssa yhteisiä kisoja, niin en ymmärrä. Vaikka Tanhuvaarassa viime vuonna oli vähemmän meidän piiriläisiä, voi kysyä oliko niillä juoksijoilla kivempi juosta. Sarjoissa kuitenkin oli parikymmentä osallistujaa. Nyt ei sitä ollut kaikkine osallistujinekaan.

Harvoin viitsii omaa piiriä haukkua, mutta kyllä tämä antoi nyt viimeistään sen kuvan, että aluejako olisi parempi piirijaon sijaan.

1 kommentti:

  1. Muutamalla kirosanalla höystettynä, tästäkin olisi tullut ihan hyvä avautuminen SAATANA.

    Meilläkin PERKELEEEN juutalaiset laittoivat pm-maastot meikäläisen yövuorojen jälkeiselle päivälle. Eikö se HELVETIN urheilutoimikunta tai mikälie taho osaa edes kattoo meikäläisen työvuorolistoja. Närästää...

    VastaaPoista