keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kärkihanke


Hetkinen. Minähän olen Helsingissä. Lentokentän kahviossa. Kahvi maksaa liikaa, Idols-Hevi-Ari huutaa vieressä liikaa. Eliittikokous on takana. Liikaa yleisurheilua yhdelle päivälle ja yhdelle päälle. Pitää siis kirjoittaa, että saa päätä tyhjäksi.

Kunto tai ainakin kulku on ollut kumman hyvää. Alle 3 minuutin tonnia ei ole hetkeen tarvinnut harjoituspäiväkirjaan kirjoittaa. Isä sanoi 30 täyttäessäni, että "tästä eteenpäin tulokset sitten huononee." Joo, jollain tasolla voin tämän allekirjoittaa. Ainakin palautuminen on selkeästi hitaampaa. Toisaalta tulee treenattua laadullisesti järkevämmin.

Treenikaava on viime aikoina ollut jotain allaolevan kaltaista:
- Juostaan kaikki kovat
- kevyet voi juosta jos ehtii
- pitkä lenkki voidaan korvata lepopäivällä
- verryttelyt voi jättää tekemättä
- vesijuoksu korvaa hieronnan
- joka viikko pitää tulla yli 20km juoksua

Tuota katsellessa joku säälistä tätä lukeva voi siis huomata, että edellytykset täysipainoisen kisakunnon saapumiseen ovat olemassa. Eräänlaista blokkiharjoittelua siis. (Suunnistajat:saa kopioida.) Olen antanut itseni huomata muutaman Vänskän treenin läpikäyneenä, että kimmoisuus on kokonaan kadonnut ominaisuusrekisteristä. Toki sitä paljon ole ollutkaan. Jos noilla kimmotreeneillä saa edes korvien välin olettamaan, että kimmahdan paremmin, niin hyvä sekin. Satsaus siis on kova. Paino tippuu, uudet tossut on tulossa ja juon kahvin ilman maitoa tai kermaa. Parempi välttää, koska tölkki on niin tavattoman hidas juoksemaan.

Seuraavaksi katse on portissa 27. Siitä sitten uusin askelin kohti lentokoneen etuosaa ja paremmalla tulokulmalla Joensuun airporttia. Kloussataan keissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti