maanantai 24. syyskuuta 2012

Muutoksia osa I.

Tuli muutettua sitten lähemmäs synnyinseutuja. Toki vain kuusi kilometria, mutta onhan sekin. Jos parin vuoden välein muutan tuon verran 'kotiinpäin', olen Sapsun hujakoilla aika lailla vuonna 2145. Tuskin siellä mikään siihen mennessä muuttuu. No saattaa olla, ettei pururadalla käy niitä kahtakaan juoksijaa, jotka nyt käyvät. Uusissa ja paremmissa lenkkimaastoissa kuitenkin majaillaan. Enemmän valaistua maastoreittiä, lähempänä hiihtoladut ja enemmän muitakin lenkkeilijöitä. Ja parempi sauna.

Marathon of Dangers odottelee parin viikon päässä. Aivan helkatisti on ollut "kaikkea". Ei ole kisoja, eikä tavoitteita oikein ehtinyt toteuttamaan. Vaarojen Maran voitto tuntuu jo alkuunsa aika hankalalta. Ilmoittautuneissa lukee Lakanen Jonne ja Kaivosaari AP. Lakasesta ei varmaan huolta. Ei se perässä pysy kuitenkaan. Mutta Kaivosaari; mies on kuitenkin todistetusti lönköttänyt etusormi pystyssä maantiekympin 34.30 ja puolimaran 1.17. Maastokokemustakin on historiassa aika paljon enemmän kuin itsellä. Onhan hänet kutsuttu jo Rooman maratonillekin.

Akatemiaurheilijoita on kiusattu parin viikon ajan otteluilla. Viime viikolla oli vuorossa 7-ottelu ja tällä viikolla mennään 10-ottelua läpi. Vähän sovelletuin painoin ja aitakorkeuksin, mutta kuitenkin. Ehkä totisinta taistoa olemme kuitenkin käyneet me valmentajat. Raa'alla tavalla on käynyt ilmi oma kuolevaisuus ja antiashtoneatonmaisuus. Lihaksia särkee ja oikeastaan mikään laji ei kulje. Satasen aitoihin ei mitään rytmiä, korkeutta ei osaa flopata ollenkaan, naisten kuulaa vain 2m pidemmälle kuin miesten jne. Juoksu ei kulje edes sitä vähää, mitä sen suvaitsisi kulkea lajitaustan takia. Onhan 2.17 kasi nyt aika perseestä. Mutta ennen kuin ottelijoita arvostelee enempää, niin suosittelen jonkinmoisen ottelun testaamista. On muuten hapoilla ihminen.

Muista muutoksista sitten seuraavassa kirjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti