tiistai 24. huhtikuuta 2012

Maantien laidalla

Olin seurailemassa SM-maantietä monen vuoden tauon jälkeen. Nyt kisattiin riittävän lähellä. Maantiejuoksu ei ole koskaan ollut sellainen mielihyvän tuoja omalla urallani, joten kisamaan olen vain harvoin lähtenyt. Nyt 'aikuisena' voi teeskennellä, että tuo puolikas ei sovi ohjelmaan. On turhan raaka raasto.

Kuopion reitti oli ainakin yleisöystävällinen. En usko, että kisailijatkaan moittivat. Vettä ripsahteli siinä aamulla. Kisa-aikaankin oli Lontoon sumua. Velipojan kanssa lähdettiin aamusta liikkeelle, jotta kerittiin junioristartteihin. Jiri oli viivalla. Lähtölistoja kun vilkuili olin kärkiviisikkoon veikkaillut Ihamäkeä, Jiriä, Mikkosta, Kitinojaa ja Kyrölää. Hussaa ja Holopaista hyvänä päivänä. Kun Karjalaisen miehet tunnetusti ovat melkoisia spekuloijia ja tilastojen seuraajia, oli ennakkokaavailuissa oletus, että Ihamäki lähtee luukuttamaan.

Näin kävi. Ihamäki lähti kovaa. Mies ei ole tunnettu nopeudestaan, mutta sen verran on vaakuuttavia kestomatkojen tulokset, ettei ollut yllätys. Alle 3.20 eka kilometri. Hussa lähti itseensä uskoen vähän turhan kovaan kyytiin ja noutaja hyppäsi selkään puolen välin tietämillä. Ihamäki paineli menojaan henamaiseen tyyliin vilkuillen usein taakseen ja kelloon. Tekniikka ei pettänyt oikeastaan missään vaiheessa, vaikka loppukilsoilla Mikkonen saikin aika tavalla kiinni. Kyrölä & Kitinoja ottivat kolmos- ja nelossijan ja Jirille viitospaikka. Vähän reipas 35min. Aivan hyvä juoksu ja kertoo valmentajallekin, ettei tuo kestokyky ole huonolla tolalla sekään.

17-sarjan taso ei ole mikään mieletön jos siitä 15-vuotias ottaa 34 minuutin ajalla kultaa. Muistin varassa mennään, mutta oisko Jokinen aikanaan läpsytellyt 17-sarjassa 31-alkusia aikoja... Kovaa kuitenkin. Nämä alamittaiset kuitenkin juoksivat aivan mukavasti. Pari vuotta vielä tähän sarjaan on lupa, joten ajatkin toivottavasti paranevat.

Ihamäki painelee kultaan.
Mikkonen, Kyrölä ja Jiri.
Aikuisten juoksujakin katseltiin sitten vaunulenkin ajan. Eli puolivälistä loppuun. Lähtis-Antilta kyselin tilannetta paikalle saapuessani. "No, mitä luulisit?! Korir johtaa, muut tulee perässä." Tämä sitten selvensikin sen verran, että hetki meni kartoittaessa tilannetta. Juoksukeli oli hyvä, Anttikin oli T-paidassa.

SM-maastot vaanivat jo nurkan takana. Alkaa olla taputeltu tuo Jirin ajan peittoaminen noissa kisoissa. Eihän sitä tiedä, mutta en usko oman kunnon äkkinousuun. Kunto on ihan hyvä. Mitä lyhyempi matka, sen paremmin kulkee. Pari viikkoa mäkitreeniä, jonka jälkeen lähdetään Rahkosen kaatoon. Mies kyllä juoksi Karhu-viestissä kovaa.

Loppuun muutkin SM-maantien kuvat. Kun kerran tuli otettua, niin annetaan muidenkin iloksi.
19-sarjaa todennäköisesti
Piesanen, Kekki, Göesch (kai?)


Jiri viimeisellä kilometrilla.

Mikkonen loittonee.
Ihamäki viimeisellä kilometrillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti