lauantai 14. elokuuta 2010

Vaarojen Maraton 2010-manifesti.


Ti 27.7: LEPO - Pisto edelleen vaivaa, mutta parempi jo.

Ke 28.7: LEPO - Parempi, muttei läheskän hyvä.

To 29.7: LEPO - Vesijuoksu 30min - jotain oli pakko tehdä, katsotaan mitä se tuosta tykkää.

Pe 30.7: 7km kevyt - ensimmäinen juoksukokeilu. Ei osaa juosta tauon jälkeen.

La 31.7: LEPO - ihan omaa laiskuutta

Su 1.8: 10km reipas - jalat oli tyhjät, hengitys hyvä, vatsa liian täysi.

Ma 2.8: 12km kevyt - Jirin kanssa kevyttä läpsytystä

Ti 3.8: 8km - 2x300m/5"/41-43" - Ei ollut helppoa palautua, mutta yllättävän kovaa vanha pääsee.

Ke 4.8: 9km rento - P oli pyörällä mukana. Sellaista ei ole hetkeen tapahtunut, että olisin mukaan päästänyt.

To 5.8: LEPO - viininmaistajaisten jälkeen oli vähän armotonta herätä puolitoista tuntia myöhässä ja paahtaa mustikkasopan voimalla Kajaaniin ilman pysähdyksiä. Näin kuitenkin tein.

Pe 6.8: 10,5km kevyt - Kajaani tutuksi lenkkeillen. Onneksi siellä tuli vielä yksi silta, muuten olisi ollut pirullinen kiire kisojen alkuun.

La 7.8: LEPO - tiivis kisapäivä ja sopivahko ukkonen teki lenkkeilyn mahdottomaksi.

Su 8.8: 8km - 4km tv - Aamusta ja kohtuullisen kankeilla jaloilla sellaista 3.40/km. Oli vähän vesi tehnyt esteitä matkan varrelle. Savuakin oli kotitarpeiksi.

Ma 9.8: LEPO - kisaväsymys.

Ti 10.8: 8,5km rento - Aika paskalta tuntui.

Ke 11.8: jooga 30min - on jalat niin hemmetin jumissa.

To 12.8: 8km kevyt - Pidetään nyt sitten kunnolla kevyenä tämä viikko.

Pe 13.8: 12km rento - Repokallion polkuja. Loppu tuntui niin hyvältä, että päätin juosta lauantaina kovaa.

Asiaan. Pitkästä aikaa treenejäkin täällä. Ehkä hiukan on ollut muuta touhua ja laiskuutta istua koneen ääressä, mutta yritetään tästä eteenpäin vähän tiiviimpää. Ensin tärkein. EM-veikkauksessa nimittäin Sissi olikin tarkkana tulosten kanssa ja protesti muodosti lopputulokset seuraavanlaisiksi:

Että näin. Pahoitteluni väliaikaisesta riemusta jos sitä Borzalle aiheutin. Ändy, Sissi ja AnssiV kuitenkin palkinnoilla. Ja nyt sitten alan mättämään sitä rahaa tilille. AnssiV on JO laittanut tilinumeronsa.

TAVOITTEET JA VAAROJEN MARATON

Elokuukin alkaa olla lopuillaan. Ratakisoja on hirmuvähän itsellä takana. Toivotaan, että pari pääsisi vielä Joensuun Eliitin jälkeen runttaamaan. Tai miksei sitä pääse kun menee viivalle ja juoksee. Ja kauden päätteeksi siintää siellä se Vaarojen Maratonkin, jossa veljeni uhkaa pistää kampoihin.

Pidempää lenkkiä pitäisi alkaa tekemään, mutta kun on niin kuumakin... Oikeastaan vähän tylsää juosta pitkää lenkkiä yksin. Olen yrittänyt vaimosta saada kaverin pyöräilemään vierelle, mutta ei tässä tarpeeksi ole kilsoja alla. Suunnistukset on jäänyt täysin nollaan. Pyörällä on ajettu, mutta eihän se auta. Jos jaksaisi ensi viikonlopun jälkeen parit suunnistukset ja sitten pitkää lenkkiä, niin ehkä tästä vielä.

Ainut tavoitteeni tuossa kisassa on Jaakko Leppäsen voittaminen. Jos voitan Jaakon, olen varmasti kolmen sakissa. Jos Jaakko ei kisaa, on tavoitteeni koko Vaarojen Maratonin voitto. Olen salaa ja nyt julkisesti päättänyt osallistua kisaan niin kauan, että voitan sen. Tavoitteen saavuttaminen kovenee vuosi vuodelta, koska kisa saa enemmän julkisuutta ja vastus kovenee. Saatan itsekin ikääntyä tässä. Mutta kilpakumppanit: Aion voittaa teidät! (Veljeni voitan joka tapauksessa...)

2 kommenttia:

  1. Kova on miehellä maratonluotto, kun meinaa tolla treenillä (8-12 km:n lenkeillä) vetää maran. Monella muulla saattaisi olla maran lähtöviivalla tuollaisen maravalmistutumisen jälkeen hirveä maratonpelkääväisyys.

    VastaaPoista
  2. Eikös maran nyt juokse vaikka koivunhalko? No joo, treeniä on vähän, mutta en ihan tavallisena maratonjuoksuna tuota pitäisi, enemmän sellaista rivakkaa vaellusta. En harrasta pelkääväisyyttä, niin ei hätää.

    VastaaPoista