keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Happea, kiitos!

Päivän lenkki:
  • 12km Repokalliolla = 30min rentoa/ylämäet reippaasti + 19min reipasta/ylämäet kovaa
  • 49min, klo 19.30
  • +14°C, aurinkoista, hiostava keli

Jaa jaa... Päivä meni suurinpiirtein koulujuttuja säätäessä. Sitä kun on ammattikorkeakoulussa, niin tapaa ihmisiä joiden elämä pyörii ihan jossain muualla kuin käytännön elämässä. Pitää tehdä uudestaan sen seitsemän raporttia kun ne on väärällä fontilla ja väärällä kielellä ja väärään kellonaikaan tehty. Saatana! (Nuo isolla kirjotetut kirosanat kuuluvat vain ForrestG:lle, joten kirjoitan pienellä vaikka ajattelen isolla.)

Lopulta pääsin ihan lenkillekin asti. Jalat tuntuivat hyvältä. Oikeastaan lenkistä jäi mieleen kaksi asiaa. Aloitetaan siitä positiivisesta:

1. Käsien käyttö - Toho kertoi tuossa taannoin Pekka Vasalasta ja siitä kuinka hän käytti käsiään vähän "pyörittämällä". Hieman siihen tyyliin kuin olisi polkenut pyörää käsillä. Niitä omasta näkökulmasta surullisia Tanhuvaaran SM-maastoja katsellessa tarkkailin sitten Erä-Jorman käsiä miesten pitkällä. Jumaleissön! Sehän pyörittää käsiä just niinku Vasala aikoinaan! Ilmankos kulkikin niin hyvin! Toisaalta Masan uintiliikkeet viimeisessä jyrkässä laskussa oli sitten lähempänä Jere Hårdia... Testasin itse tuota pyörittävää liikettä ja sehän toimi. Jotenkin liike oli kovassa vauhdissa luonnollisempaa ja kädet eivät tökkineet. Pitää jalostaa tätä tekniikkaa.

2. Hapen käyttö - Maastoissahan minulta tuli lääkäri maalissa tiedustelemaan, että käytänkö astmalääkkeitä. Enpä käytä, totesin. Lääkäri sanoi, että varmaan kannattaisi kun tuo hengitys on ihan hirveän kuuloista. Pistin tuon vinkumisen kuitenkin pölyn piikkiin. Loppujoukoissa nimittäin pölisi aika reippaasti. Tänään lenkillä kuitenkin oli aivan sama ilmiö: jalat kyllä toimi, mutta hengitys vinkui kuin junan pilli ja kurkku kuiva kuin beduiinin sandaali. Varmaan ihan terveydenkin takia olisi fiksu käydä jotain mömmöjä hakemassa ja doping-lipareet täytellä. Onhan itsellä kuitenkin todettu tuo 21% alenema PEF:ssä rasituksen jälkeen. En vaan tiedä miten pitäis toimia eli apua ammattiastmaajat!

Lenkki kuitenkin tehty ja mieltä lämmittää se, ettei Tuomo käynyt lenkillä. Se luulee, että treenejä seuraamalla kunto kasvaa!

Päivän on päässä soinut Metallican - Battery, jota pidän kyseisen orkesterin parhaana biisinä. Paskempiakin biisejä on päässä soinut, kiitos Jardaanin.

Loppuun vielä ihanaisen opettajan hellyttävät sanat kesälomalle lähtiessä:
"Tomi, sinulla on valtavasti tietoa fysioterapiasta, mutta tuo ulkoinen habitus antaa ymmärtää muuta." ...Kyllä ne osaakin olla kannustavia nuo opettajat.

1 kommentti: