torstai 7. kesäkuuta 2012

Kolme kovaa koota: Kesä, Kissa ja Kanootti

Otsikko on velipojalle sisäpiirin juttu. Mies kun seikkailee pitkin Aasiaa, niin pitää muistuttaa elämän tosiasioista. Jos joku tietää, mistä tuo alunperin on, saakoon hän ilmaisen tippauksen EM-veikkaukseen.

Omat K:t ovat Kesä - Kisat ja Koti.

Kisoja, kisoja, kisoja. Niitä on minun kesäni pullollaan. Valitettavan harvoin sinne mahtuu omia juoksuja, mutta jospa niitäkin silloin tällöin. Suurin osa kisoista on oman seuran järjestämiä piirikunnallisia kilpailuja. Mukaan mahtuu parit SM-kisat, kaikki Eliittikisat sekä tänä vuonna EM-kisat. Moni voisi ajatella, että mikä sen mukavampaa kuin kierrellä kisoja koko kesä. Totta näinkin, mutta matkustus on välillä aika raskaanlaista. Etenkin kun autossa ei ole ilmastointia. Sitä tarvitsee isän mukaan vain yhtenä päivänä kesässä...

Itse kisatapahtumahan on mukava kyllä. Yhtä kisaa voisi järjestelyineen verrata laskuvarjohyppyyn: Ensin odotellaan helvetin kauan sopivia olosuhteita - sitten jännittää perkeleesti puoli tuntia - sitten on mahtavaa 50 sekuntia - sitten kolahdetaan maahan ja aletaan keräämään kamoja - Lopuksi on vuorokauden tyhjä olo, jota vahvistetaan kuuntelemalla negatiivista palautetta.

Kisoissa kaava menee: Ensin tehdään helvetin kauan pieniä ja isompia, enemmän ja vähemmän mukavia juttuja - Sitten jännittää perkeleesti, että toimiiko sähköinen ajanotto - sitten on mahtavaa pari tuntia - Sitten kisat huipentuu lajiin, josta onkin se kovin nimi jäänyt pois, yleisö lähtee ennen aikojaan kotiin ja aletaan keräämään kamoja - Lopuksi on viikon tyhjä olo, jota vahvistetaan lukemalla negatiivista palautetta.

Joo, olihan tuossa sarkasmia, mutta myös pieni totuuden siemen. Kyllä työni aika pitkälti on unelmahommaa. Urheilun parissa, melko vapaalla ajankäytöllä ja välillä saa olla kentänkin laidalla. Suurin miinus on ilta- ja viikonloppuhommat. Niitä ei kuitenkaan voi välttää, kuuluu kuvaan.

Tuleva viikonloppu on melko vauhdikas. Perjantaina ajellaan Helsinkiin EM-kisa-kokoukseen, illalla Toijalaan hakemaan välineitä, lauantaina Tampereen Eliittikisoihin valmistautumista ja palaveria, ja sunnuntaina sitten itse kisat. Lähtölistojen perusteella näyttää oma toimenkuva aika hektiseltä. No, kesä on hyvä aloittaa kaaoksella, niin pysyy EM-kisoissa homma näpeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti