lauantai 30. kesäkuuta 2012

Helsinki tapahtumaohjauksen silmin - Osa 5.6:40

Samalla kaavalla. Ihan liian lyhyiden unien jälkeen ennen kelloa ylös. Aamupala ja kävellen stadionille. Nyt hotellin ovelta torniin 15,5 minuuttia.

7:30
Matti ja Janne paikalla. Kuulemma eilinen palaveri oli taas aikamoista loanheittoa. Suuntaan jos toiseen. Matti oli antanut ihan ravakasti palautetta TD:n suuntaan, ja täysin aiheesta. Kuitenkin oli tullut käsky olla pysäyttelemättä mitään, joten päivä oli tarkoitus mennä talla pohjassa.

7:45
YLE:n palaveri. Hyvä palaute eilisestä. Uuteen päivään uusin nuotein. Ei sen suurempia kummallisuuksia.

8:30
Pieni briiffi ohjaustiimille ja kuuluttajille ja sitten menoksi. Heti alkuun huomattiin, että ajolistassa oli vanha aikataulu. Papereista tuli melkoista suttua, kun niitä kynällä korjaili. Ajolista on paperi, jossa on minuuttiaikataulu sille, mitä kulloinkin tapahtuu. Kaikkosen kanssa havaittiin katsomossa norsu. Aika pelottavaa.

10:00
Aamupäivä soljui rauhallisissa merkeissä. Pieni turnausväsy alkoi painaa ja pieniä mokia tuli siellä täällä. Aki keksi pari uutta valtiota: Itä-Britannia ja Isovalta. Itse ajattelin muuttaa nimeni Ercüment Pyysaloksi.

14:30
Koko päiväsessio meni niin hyvin, ettei mitään valitettavaa tullut. TD kuitenkin halusi klo 16 palaverin, jossa tapahtumanohjaus esittää pahoittelut suorasta puheestaan eilisiltana. Rauhanneuvottelumerkeissä siinä mentiin, vaikka edelleen tunnelma oli jäinen.

Vessasta tullessani kävi pieni onnettomuus. Komentolaite kädessä törmäsin siivoojaan, jolla oli pesuvesisanko kädessä ja koko komentolaite kastui. Eihän se tietenkään toiminut, ja pakko oli vaihtaa. Jos ette ole kävelleet stadionin sisätiloissa, niin voin kertoa sen olevan todella ahdas ja sokkeloinen paikka.

Kuulapaikalla nainen harjoittelee paperikuulalla. Se on kiellettyä, mutta onneksi Rami narautti naisen itse teosta.

15:30
Nyt ehti käydä ihan pyttipannullakin välissä. Ruuan jälkeen Tsekin delekaatti kävi tutustumassa tapahtumaohjaukseen. Kumpikaan osapuoli ei paljon tainnut toisistaan ymmärtää, mutta oli n. 20 miehen ryhmästä ainakin 80:llä prosentilla hienot viikset.

17:00
Taas tuli jopin postia toiminnasta. Haastattelut olivat liian pitkiä, eikä keihästä nyt saanut iltasessiossa pysäyttää. Teimme yhteispäätöksen, ettei pysäytetä mitään. Näin aika paljon jäi unohduksiin esim. keihäästä puolet ja kolmiloikan kolme ensimmäistä kierrosta. Tästä ei YLE:kään tykännyt, mutta sitä saa, mitä tilaa. Kenttä ja lajijohtajat kuitenkin toimivat kuin öljytty kone.

Aikataulu muuttui seuraavalle päivälle. Välitin Atelle viestin 7-ottelun 3-loikan aloitusajan muuttumisesta. Kertokaapa minkä lajin jälkeen tulee 3-loikka 7-ottelussa? Noo, vastapainoksi Atella oli lievää suurempia vaikeuksia omaksua termi "tapahtumapuisto".

19:00
Hidasvauhtisen estejuoksun dramaattisen loppusuoran jälkeen Mekhissi-Benabbad voitti juoksun. Maaliin tultuaan maskottimme Appy käy ojentamassa maskotin voittajille. Jostain syystä ajatus ei ranskalais-idioottia miellyttänyt, joten hän päätti lähes täysin voimin tönäistä maskottia kaksin käsin mahaan. Maskotilta ilmat pihalle. Mekhissi jatkoi mussutustaan kameralle ja poistui täysin väärästä paikasta radalta. Appy ontui asemiinsa. Lähdin selvittämään, miten Appylle kävi ja tuomaristo tarkasti tönimistä videoilta. Se ei ollut sattunut nauhalle, mutta moni sen selkeästi näki. Appyn sisällä oli hämmentynyt pikkutyttö. Jos olisin lähellä ollut, olisi ranskan poika saanut kyllä rystystä otsaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun tämä tyyppii riehuu. Toivottavasti Appy-raukalle ei jäänyt hirveitä traumoja, hän kun yritti vain ojentaa maskotin voittajalle...

20:50
Ilta meni jouhevasti, vaikka hiki oli välillä kova. Pelotti jo, että ylitimme sallitun alarajan, kun poliisin karhuryhmä tuli tilojemme ulkopuolelle pyörimään. Liekö joku harjoitus väkijoukossa? Kilpailunjohto antoi tähän astisesta isot kiitokset, ja sekös lämmitti.

22:00
Vähän siinä taiteiltiin, että miten lajit saisi menemään näyttävästi loppuun. Olimme nimittäin olleet niin nopeita, että meinasi tulla jopa tyhjiä välejä kisan keskelle.

23:30
Ilta päättyi kilpailunjohdon isoihin kiitoksiin ja EAA:n johdon puoleltakin oltiin tyytyväisiä. Raskas päivä ja ruoka oli taas ansaittu. Huominen alkaakin vähän myöhemmin, joten nukkumaankin mennään vähän myöhemmin, ettei missään tapauksessa univelkaa saa kiinni.


Hööne johtaa.
Itse pääpiru.

Alla video tapahtumanohjauksen toiminnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti