perjantai 30. heinäkuuta 2010

KillBill-Kilpeä odotellessa...

Noin puolet on kilpailtu. Tämän aamupäivän jälkeen on vielä vajaa 40 kohdetta jäljellä. Eli vielä voi muutoksiakin tapahtua.

25. M 200m - Monesko on Åstrand? V: 11.

Jamppa juoksi hyvin. Harmillisesti ykkösradalle joutui molempiin juoksuihin, mutta ensimmäisestä arvokisasta selvisi hienosti. Kukaan ei arvannut oikein, mutta Anouk jatkaa valitsemallaan linjalla (-29).

26. M 5000m - paras suomalaissijoitus? V: 22.

Sadesää ja vajaa 2 vrk kympistä. Matti juoksi ihan ok, Jussi vähän heikommin. Kovaa olisi pitänyt jatkoon juosta, sillä viimeinen 1500m tultiin Matin erässä alle 3.50. Matti ei sen kovempaa ole tänä kesänä juossut pelkkää 1500 metriäkään. Kahden vuoden päästä se on sitten Masan hetki.

27. M korkeus - Paljonko pitää hypätä ollakseen mitaleilla? V: 229

Sadekelin kisa ja järjestäjillä sienirullat kateissa. Eihän tällaisia sadesäitä sun muita kannata näin pienten kisojen järjestelyissä huomioida. Barcelonassa kaikkeen suhtaudutaan Välimerelliseen tapaan huolettomasti. Venäjän maalle kaksoisvoitto ja pronssia britteihin. Kisa olisi voinut Torrolle olla aika oiva. Tiedosta +5p.

28. M 3-loikka - Voittaako Teddy Tamgho? V: Ei

Ei sitten lähelläkään. Punapää-Idowu oli ilmiliekeissä ja pomppi lähes 18m. Tamghon valmentaja vaan pössytteli tupakkaa, kun ei kulkenut. Konkari-Oprea jaksaa ja kestää vieläkin kovia kisoja. Eihän Oprea NIIN vanha ole, mutta 3-loikkakentillä 28-vuotiaana on yleensä jos jonninmoista remppaa käynnissä. Tietäjille +5p.

29. M 10-ottelu - Halvarin sijoitus? V:16

Alku oli lupaavaa. Seipäässä tuli vähän tahmattua ja keihästä ei käsi kestänyt. Olisi silti voinut edes näyttää siltä, että yrittää 1500 metrin juoksussa. Kerrankin voitosta käytiin ihan juoksukisa. Tuo kiri näyttää myös sen, että varoja olisi juosta kovempaakin jos oikeasti on panosta. 10-ottelun lajeja voisi arpoa vähän eri järjestyksiin, niin ei olisi tuo 1500m niin löysän näköistä. Jos ukot juoksee tuolla hiljempaa kuin minä 1500m, on se kyllä vähän luokattoman näköistä. Koska naisetkin juoksevat minua kovempaa siellä. Statler, Leskinen, Borza ja Jiri-Enni osuivat sijoituksessa oikeaan. Juuan estelähettiläälle ei arvaus ollut helppoa (-11).

30. N 100m - Voittaja? V: Sailer

Niin se vaan meni molemmat sataset valkoihoisille. Ei tummia vastaan mitään, mutta vaihtelua tämäkin. Usein puhutaan rentoudesta nopeuden yhteydessä. Sailerilla nämä termit eivät pitäneet paikkaansa. Juoksu oli kamalamman näköistä kuin paikallisilla keihäänheittäjillä ja voin kertoa, että sekin polttaa silmiä. Mamma-Arron vielä ehti finaaliin, mutta muuten ei paukkuja enää ollut. Saileria ei moni oikein saanut, mutta arvaajille tärkeät 5p.

31. M 3000m ej. - Paras suomalaissijoitus? V: 16

Todettava on, että Harjamäki oli heikompi kuin normipohjalaisten perusasetuksissa on mahdollista, mutta Ukonmaanaho sen sijaan väisteli kiukaat, esteet ja muut liskot tällä kertaa ja oli neljäntenä maalissa. Tosin kierrosta ennen virallista maalia. Sukellus maitohappojen mereen kuitenkin poltti keuhkoja niin, ettei finaaliin asti päästy. Ennätys silti ja eihän se päässyt Mussekaan. Pari vuotta kummallekin ukolle ehjää treeniä, niin Helsingissä ja Lontoossa ollaan jo ihan eri sekunneilla. Kovin lähelle ei kukaan päässyt, koska tieto Jukan poisjäännistä tuli niin myöhään. Eniten heitti Santulla ja Sarpalla. Jukka-faneina uskoivat kultaan.

32. M 3000m ej. - Montako suomalaista finaalissa? V: 0

Vain Borza ja Örnulf uskalsivat veikata tätä. Siitä +5p.

33. M 50km kävely - Monesko on viimekertainen mestari Diniz? V: 1

Kultaahan se otti. Karkuun 300 metrin jälkeen ja johdossa maaliin asti. Välillä kynnettiin Barcelonan katuja ja lopussa saattoi jo hiukan väsyttääkin, mutta kultaa silti. Eikä se toisaalta voinut kovin pahalta tuntua: mies HYPPI maaliintulon jälkeen! Monestiko olette maratonin jälkeen hyppinyt varvashyppyjä? Kinnusen kohtalo oli vähän toisenlainen, mutta yritystä ei puuttunut. Samalla Espanjan Carcia lopetti oman uransa 5. sijaan. Mies on niitä harvoja, jotka on kilpaillut niin kauan kuin muistan yleisurheilussa. Ottey on kyllä hyvänä kärkenä siinä listassa. Iso_Iivari, JukkaKar ja Sissi aavistivat voiton oikein ja siitä plupsit. Örnulfilla heitti (-8).

34. M keihäs - Kuinka pitkä on Haataisen paras heitto? V: 75.83

Murheen murtama oli Haataisen poika karsinnan jälkeen. Sektorissa kun oltais pysytty, olisi ollut kolme suomalaista finaalissa. Harrilla on vuosia jäljellä. Helsinkiin asti vielä. Miestä ei sovi mollata, se on joskus heittänyt järjettömän pitkälle. Tuolla selällä 75m on ihme. Arvaajille 5p.

35. M keihäs - Montako suomalaista finaalissa? V: 2

Pitkämäki ja Wirkkala olivat jopa yllättävän varmoja karsinnassa. Wirkkalan heitto näyttää nyt hyvältä, Thorski ei meinannut päästä finaaliin. Katsotaan sitten norjalaisen finaalia: eka heitto yli 85m ja toisella 89m ja kultaa. Tämä on veikkaus, mutta niin se usein menee. Teron pitää varmaan ekalla nykäistä ja toivoa. Varsinkin jos käsi on tuollainen lutku.

36. N 3-loikka - Pääsisikö SE-tuloksella 14.39 finaaliin? V: Kyllä

Helposti. Karsintarajakin oli alle tämän ja se hyvin tiedossa olikin.

Tilanne on nyt sitten tallainen (sijoitus-nimi-pisteet-sijoitusmuutos edelliseen verraten):

Ändy edelleen kärjessä. AnssiV ja Espoon Borza ovat siirtyneet vierekkäin hänen peräänsä. Neljänneksi on noussut myös vahva ratamenijä Statler. Borza on esikuvalleen uskollisesti noussut takaa kolkuttelemaan kärkisijoja. Edelliseen kierrokseen verrattuna on noustu 10 sijaa. Myös Smeerica esittää vahvaa nousua keskijoukoissa kuuden sijan parannuksellaan. Jääkarhu tulee alas kuin Kägg vitosella. Periaatteessa kaikki vihertävällä alueella olevat ovat ihan mahdollisuuksien rajoissa vielä. Saattaa kuitenkin olla, että Anoukilla ei enää rahoille ole asiaa.

Tänään kävin jo lenkillä! Ei sattunut oikeaan jalkaan! Vasempaan vähän sattui... Sitten jännittämään kuinka KillBill-Kilpi ottaa EM-mitalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti