sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Karnevaalimeininkiä ja käristenahkaa!

Jepujep. Viikko on sisältänyt taas monenmoista treeninkiä ja liikkumista.

Ma: 8km verry + 4x200m/29-32"/200m + 8x100m 13-16" - Kulki yllättävänkin hyvin ensimmäisiksi virallisiksi ratavedoiksi

Ti: Aamu: Arturo Barrioksen kanssa lihaskuntoa ja juoksuvoimaa Ilta: 75min kevyttä suunnistusta Käsämän tietämillä. - Ihan rentoa suunnistusta, rastitkin löytyi yhtä poikkeusta lukuunottamatta varsin kivasti. Ei yhtään alle 4min vauhtia vaan huoltavaa hölkkää.

Ke: Aamu: Artun kanssa liikkuvuustreeni Ilta: 6km+ 500m jänistely Johannalle + 150m noin 20" - Vähän jäis jänistelystä huono maku, kun vedin ehkä pikkusen liian lujaa. Tuntui kyllä ihan helpolta ja alunperin piti vetää loppuun, mutta vähän akilleksessa tuntui, joten jätin puoleen kilsaan.

To: 8km kevyt hölkkä

Pe: Aamu: liikkuvuus 30min + kehonhallintatreeni 1h Ilta: 2x200m 30" + 4x100m 15-17" - Koko päivä helvetin kuumassa auringon paisteessa, aukkarit kulki kuitenkin lupsakkaasti.

La: Aamu: liikkuvuus ilta: 5km verry + 800m kisa 2.09,19 - HAH! ekat 500m toisena aikaan 1.13. Sitten tuli koko letka ohi ja koin kohtuu kanttauksen. Oikeastaan keuhkoissa ei tuntunut miltään, mutta jalat oli vaan niin puhki kaikesta seisomisesta. Eikä tuolla radalla ole tullut paljon juostuakaan. Ihan naseva 500m kuitenkin. Loppukesästä pitäs kyllä jaksaa vähän pidemmälle.

SU: 14km kevyt + muutama laskettelu. - Leiriläisten kanssa mukava lötköttely.

Semmonen viikko. Hommat ovat pyörineet viikolla Eliittikisojen ja työhommien parissa. Torstaina sitten ajelin Jämsään. Sain viime vuonna Kestävyysjuoksukarnevaalien rehtorin valtikan Guru-Vainikalta. Juniorileiriläisiä oli noin 60 ja ohjaajia oli 5+Tommy. Torstaina oli tenavilla heti kisat ja sitähän oli kiva seurailla 30 asteen lämmössä. Omista junnujuoksijoista Jiri paineli taktisesti tyylikkäällä juoksulla karnevaaliennätykseen P12 tonnilla. 3.05.55 on kova aika. Toivottavasti tästä sällistä kuullaan vielä 5-10 vuodenkin päästä.

Vaikka Guru-Vainikka aikaisempina vuosina aina mainitsi rehtorin vastuun tuomaa väsymystä, niin en kyllä itse kokenut moista, vaikka aika monta treeniä itse vedinkin. Vainikka on Vainikka vaikka voissa paistaisi.

Lauantain kisat olivat myös mukavaa katseltavaa. Se on niin harvoin kun tuollaisia kisaajamääriä on Suomen kamaralla samoissa kisoissa. Päällimmäisenä oman kasin matelun lisäksi mieleen jäi Räsäs-Jarin komea loppuveto kasilla, Arturon kiukuttelu ihan hyvän juoksun jälkeen sekä Haataisen välikuoleman jälkeinen voitto.

Olen varmaankin vanhemmiten tulossa yhä enemmän isääni. En nimittäin osaa olla lyömättä vetoja ihmisten kanssa. Antti "JKU" Leskinen tulee tämän vedon seurauksena nimittäin ensi vuonna juoksemaan 800m Jämsän karnevaaleilla. Tätä näytöstä kannattaa tulla kauempaakin katsomaan. Omalta kohdalta se tarkoittaa sitä, että tuo liuhuletti pitäisi voittaa kyseisellä matkalla. Pennasen Osku oli muiden hyvien suomalaisesitysten mukaisesti vedossa saarivaltiossa ja veteli alle 15minuutin vitosen. Hyvä juttu.

Keskiviikkona Johannalle jänistellessä huomasin, että Tohossa on aika paljon samaa näköä tämän herran kanssa. Kuvitelkaa mielessänne takakaarteen aitaan nojaamassa tuon näköinen heppu, joka huutaa Artulle "Kolme edellä! Pysy siinä!". Viikset vain puuttuu.

Ps. Tulkaa Joensuun Eliittikisoihin talkoohommiin, tarvetta olis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti