keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nerve End Ilosaarirockissa


Paikallinen "pikkupoikien" bändi Nerve End soitti kutakuinkin kuudennen keikkansa Ilosaarirockin Rekka-lavalla. Tätä olimma kuuntelemassa.

Bändi huudettiin lavalle ilman suurempaa ääntämisoppia: "Nerve - End, Nerve - End!" Ihan kaikkien yllätykseksi bändi ilmestyikin lavalle. Bändin ulkoasu oli jokseenkin tavallinen metallibändin habitus. Tai ei sittenkään. Kitaristilla oli rastat ja basisti näytti alkuaikojen Newstediltä. Rumpali näytti ihan rumpalilta ja laulaja oli perinteinen hevimies.

Siinä poikain kanssa arvuuteltiin avausbiisiä. Arsonist se taisi olla. Kyllähän se toimi. Yleisöä alkoi keikan edetessä hiipiä lavan läheisyyteen. Eikä ihme. Soundipuoli oli oikein kivasti onnistunut. Selkeitä rytmejä selkeillä soundeilla. 

Biisimateriaalihan ei vielä kovin laaja ole. Nuori bändi. Siksi parin cover-biisin soittaminen sopi aivan mainiosti. Varsinkin kun kyseessä oli, ainakin ulkopuolisen mielestä, bändin suurimman esikuvan biisejä. Regulator on Devinin vanhaa materiaalia. Biisissä on tarttuva rytmi, ja se liimautuu yleisöön hyvin enskuulemalta. Love? taas on uudempaa SYL-mättöä. Nasakasti istui sekin muun kattauksen kanssa samalle lautaselle.

Puolivälissä oli saatu hyvinkin Rekkalavan yleisöennätys haltuun. Yleisö oli pikkubändille hämmästyttävän runsaasti mukana, joten mikäpä siinä. Itsellänikin alkoi niska nykimään. Sen huomasi seuraavana päivänä myös kipuilmiönä. Kaverille bändi oli biiseiltään tuntematon, ja hänkin syttyi mukavasti keikkaan.

Keikan välispiikeissä oli pääosassa hivenen hämärä painiasu-tarina . Ehkä se piti paikkansa, mutta melko outo oli. Painiasut kyllä encoreen sopivat. Pitäähän sellainen huumori säilyttää. Kuka helvetti jaksaa metallia ilman kieltä poskessa? Venom Willow oli viiminen biisi. Täysin odotetusti. Meno oli leppoisa niin yleisössä, kuin bändillä. Keikasta jäi energinen fiilis.

Kehitettävää:
  • Välispiikit - Kokemuksen puute kuuluu. Ei ihmiset paljoa tarvitse, tekohauskuus on tekohauskaa. Käykää Kotiteollisuuden keikalla. Tylsää musiikkia, mutta välispiikeistä voi maksaa sen 15 egee. Myös toisin päin: Käykää PMMP:n keikalla. Paskat välispiikit, mutta pätevää soitantaa.
  • Perfektionismista voi keikalla tiputtaa vähän - Kitaristista ja laulajasta tulee mieleen, että mennään teknisesti aika ylärajoilla. Keskittyminen oikeinsoittoon on niin ulosvälittyvää, ettei siitä välity ilo. Kuulemma kitaristi oli tehnyt yhden virheen. Tiedän, progeäijä voi tämän takia  tappaa itsensä. Mutta itse en kuullut kyllä mitään. Enemmän tukkaa ilmaan ja pari huiluääntä metsään. Who cares? (Toisaalta en tiedä, kuinka eloisa itse olisin jos äiti pyörisi pitissä...) Laulajalla Devin-karjunta lähtee sairaan hyvin. Sellainen tunne ei vaan välity. Asennetta lisää! Tulee sitä keikkailemalla.
Priimaa:
  • Tekninen soitto vs. biisit - Näin nuoreksi bändiksi tarttuvia kappaleita. Melodian kauneus ei kärsi teknisyydestä. Se on nuorilla kavereilla haastavaa. Sisäpiiriläisille muistiksi "Out of Control". Hirveetä paskaa, vaikkakin aika vaikea soittaa.
  • Soundit - Selkeä äänimaailma. Uskallusta soittaa yksinkertaisesti. Taustanauhat tukevat muuta soittoa, eivät ole pakonsanelemaa lisämöykkää.
  • Basistin esiintyminen - Ei mitään tietoa, kuinka paljon tuli virheitä, mutta mieshän nostaa katsojan fiilistä sadalla asteella. Kunnon eläytymistä, aitoa iloa ja liikettä. Muut kaverit tästä mallia, niin keikan energia-akseli tulee kasvamaan äärettömyyksiin.  (Edellinen lause oli parodiaa lyriikoista...)
Keikasta arvosanaksi 8,5/10. Heti Rival Sonsin jälkeen festareiden parasta antia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti