sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viikon päästä sitten...

Se on kevät niin paljon kuin SM-maastojen aika. onhan siihen vielä viikko, mutta työkiireiltä ei tule niin paljon kirjoiteltua kun joskus aluksi.

Voisi kerrankin sanoa, että kevät ja talvi on treenien suhteen mennyt hyvin. Tai mitä se nyt "kerran päivässä jotakin"-metodilla voi mennä. Lämpöisenä talvena on tiet olleet sellaisessa kunnossa, ettei vammoja ole tullut ja treenit on tehty suunnitelman mukaan.

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä yksinkertaisemmaksi tulee. Harjoittelu ainakin. Perusrunko on ollut seuraavanlainen:

Ma: kevyt + jooga
Ti: A: vähän jalkapalloa I: VK 6-10km 1-5km pätkissä.
Ke: lihashuolto tai vesijuoksu
To: jalkapallo + jotain terävää 100-200-metrisiä
Pe: aitakävelyitä+hyppyjä
La: 8-10km vauhtileikittelyä
Su: 16-23km pitkä lenkki.

Ei siis mitenkään kummallista. Tänään päälle on tullut satunnaisesti hiihtoa, pyöräilyä ja joka ilta leuanvetoa.

Pääsiäisenä juoksin Malmijuoksun ennätyksen yli minuutilla, eilen am-maastojen 6km ihan metsäalustalla 3.30/km ja viikko sitten maanantaina 4x1km 3.14-keskiarvolla. Kunto on ihan hyvä.

Eilisestä meni jalat sen tuhannen jumiin, ettei ole kyllä hetkeen mennyt. Maasto oli sammalmätästä ja pehmeää hiekkaa. "Suunnistajan maasto", niin kuin kaikki missä on enemmän kuin kolme käpyä radalla.

Sm-maastoissa menee tällä kertaa vain yksi yö, joten valmistautuminen on parempi kuin aiemmin toivottavasti. Alusta lienee nopea, mutta uskon sen sopivan kuitenkin paremmin kuin eilisen umpimetsän. Jos pystyisi alle 2min päässä keulaan olisin varmaankin tyytyväinen.

Eiliset kisat oli alustaa lukuunottamatta parhaat, mitä itse olen maastoissa Joensuun aikana käyneet. Järjestelyt olivat erinomaiset.

Nyt perusvalmistelut niin eiköhän se tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti